Bu fırında ekmek 90 kuruş

Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halis Bayram, ekmeğe yapılan zammın yersiz ve zamansız olduğunu belirterek, “Ramazan ayı öncesinde yüzde 22’lik zam, hem zamansız hem de yüksektir. Bir an önce bu yanlıştan

Van Haberleri 13.05.2017 16:30:08 0
Bu fırında ekmek 90 kuruş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.05.2017 16:30

Van’da birkaç gün önce ekmeğe yapılan zama tepkiler sürüyor. Van Lokantacılar Fırıncılar ve Kahveciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından ekmeğe yapılan 1 lira 10 kuruş zammın ardından vatandaşlardan sonra bir tepkide Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden geldi. Yapılan zammı uygulamayarak ekmeği 90 kuruştan satmaya devam ettiğini belirten Doğuş Ekmek Fabrikası sahibi ve aynı zamanda Van Fırıncılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halis Bayram, “Bu ekonomik kriz içerisinde, bölge olarak istihdam sorunlarının olduğu bir süreçte, Ramazan arifesinde ekmeğe yapılan bu zam kabul edilecek bir durum değildir. Ramazan ayı öncesinde bu yüzde 22’lik zam, bu halka yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

 

Van’da iki çeşit ekmeğin üretildiğini ifade eden Bayram, “Taş ekmeği maliyet olarak 65-70 kuruş arasında olup, bu fırınlar bir serzenişte bulunsalar belki bir haklılık payı olabilir. Ama tava ekmeğinin maliyeti ise taş ekmeğin 10 ila 20 kuruş daha altındadır. Bu nedenle makul çerçevede iki ayrı fiyat uygulanabilirdi. Bu da 90 kuruş ila 1 TL arasında bir fiyat olmalıydı. Bu da istişare edilebilirdi. Bu zammın dernek başkanı hiçe sayılarak ve hiçbir fikri alınmadan yapılması çok kötü bir durumdur. Bu tamamen onların kendi kararlarıdır” ifadelerini kullandı.

 

Ekmeği 90 kuruştan satmalarından dolayı fırıncılardan şikayet aldıklarını da dile getiren Başkan Bayram, “Başkanım neden böyle yapıyorsun? Neden karara uymuyorsun? diyenler oluyor. Bende onlara bu kararı alırken bana sormadıklarını ve kesinlikle bu kararın karşısında olduğumu söylüyorum. Çünkü onlar bu kararı alırken hiçbir şekilde bizi kale almadılar. Biliyorlar ki ben onların bu kararlarının karşısındayım ve sonuna kadar da karşılarında olacağım” diye konuştu.

 

Vatandaşlardan bu konuda kendilerine yoğun bir desteğin olduğunu da sözlerine ekleyen Bayram, “Biraz da halkı düşünmek lazım. Bunu fırsata dönüştürmemek lazım. Bu yanlıştan bir an evvel dönülsün. Halk günahtır. Van’da şu anda bu düşük fiyata rağmen insanlar bayat ekmeği soruyor. İnsanın vicdanı sızlıyor. Herkes aklını başına alsın. Hak neyse onu uygulasınlar. Hak olan yapılsın bizde göğsümüzü gere gere yanlarında dururuz” dedi.

Anahtar Kelimeler: Bu fırında ekmek 90 kuruş
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ