Bölgede ilk kez yarım kat ve kapalı kornea nakli yapıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgede ilk kez ‘Derin Anterior Lamellar Keratoplasti’ yöntemi denilen yarım kat ve kapalı kornea nakli yapıldı.

Van Haberleri 10.01.2019 09:48:59 0
Bölgede ilk kez yarım kat ve kapalı kornea nakli yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2019 09:48

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölgede ilk kez ‘Derin Anterior Lamellar Keratoplasti’ yöntemi denilen yarım kat ve kapalı kornea nakli yapıldı.

Van bölgesinde yaklaşık 2,5 milyon kişiye hitap eden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılı operasyonuyla bir ilke daha imza attı. Göz Bankası bünyesinde yaklaşık 2 yıldır kornea nakli gereken hastalara hizmet sunan hastanede, hasta sayısı da her geçen gün artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Siraç Demir ile Op. Dr. Ersin Muhafiz tarafından ileri kornea sivrileşmesi olarak bilinen ‘keratokonus’ teşhisi konulan bir hastaya, başarılı bir şekilde yarım kat ve kapalı kornea nakli yapıldı.

Başarılı geçen operasyonla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, göz hastalıkları açısından tecrübeli hekim sayısına sahip olduklarını belirtti. Tıbbi cihaz konusunda birçok donanıma sahip olduklarını ifade eden Başhekim Parlak, "Hastanemizde bölge halkına kaliteli hizmet vermekteyiz. Tedavi ettiğimiz vaka ise belli merkezlerin yapabildiği bir operasyondur. Bu her hekim tarafından uygun şekilde yapılamıyor. Bizler bu konuda başarılı hekimlerimizin sayesinde bu tür operasyonları yapabilmekteyiz. Gerçekleştirilen işlem, hastalarımızın daha az ilaç kullanımını sağlarken ve hasta konforunu da arttırıyor" dedi.

"Batı illerine gitmeye gerek yok"

Vatandaşların hem göz hem de diğer sağlık hizmetlerini Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde almalarını tavsiye eden Parlak, "Özellikle batıdaki illerine bu konuda gitmelerine gerek yok. Çünkü bunların bazı durumlarda 10-15 kez kontrollerinin yapılması gerekiyor. Biz burada bu tür mağduriyetlerin önüne geçmiş olacağız. Hatta batı illerinde sıra bekleyen vatandaşlarımız varsa onları da hastanemize davet ediyorum. Uzun süreli randevu vermeden daha kısa süre içerinde bu tür operasyonlar hastanemizde yapabilir" diye konuştu.

"İşlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik"

Van’da yaptıkları başarılı kornea nakillerin her geçen gün arttığını dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Siraç Demir ise "Hastanemiz Göz Bankası bünyesinde yaklaşık olarak 2 yıldır kornea nakli gereken hastalarımıza nakil hizmeti sunmaktayız. Şu an bu cerrahi işlemi Dr. Ersin Muhafiz ile yapmaktayız. Yaptığımız kornea nakil sayısı giderek artmaktadır. Şimdiye kadar yaptığımız ameliyatlarda Penetran Keratoplasti dediğimiz tam kat kornea nakli yapmaktaydık. Ancak ileri keratokonus teşhisli bu hastamızın cerrahi hazırlığını yaparken yarım kat ve kapalı kornea nakli diye tabir edebileceğimiz, ‘Derin Anterior Lamellar Keratoplasti’ yönteminden fayda görebileceğini düşündük ve bu işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

"Bölgede ilk kez hastanemizde gerçekleştirdik"

Bölgede ilk kez yapılan zorlu yöntemin hızlı iyileşme ve yüksek görme keskinliği gibi avantajları bulunduğuna dikkat çeken Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yöntemi Doğu Anadolu Bölgesinde ilk kez hastanemizde gerçekleştirdik. Zor bir cerrahi teknik olmasına karşın, hastalarda daha hızlı iyileşme, daha az cerrahi komplikasyon, daha yüksek görme keskinliği ve ömür boyu ilaç kullanım gereksinimi olmaması bakımından avantajlı bir yöntemdir. Artık kornea nakli gereken hastalarımıza bu yenilikçi yöntemi alternatif bir yöntem olarak değerlendireceğiz. Bu konuda hastane idarecilerimize gerek malzeme tedariki konusunda ve gerekse motivasyon bakımından desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Göz Bankasın kurucusu Dr. Muhammed Batur ve kornea naklini hastanemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz Dr. Yusuf Evcimen’e teşekkürü borç bilmekteyiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ