Bölge'de 'Huzur Türkiye-4' uygulaması

Bölge Emniyet Müdürlükleri ekipleri ‘Huzur Türkiye-4’ uygulaması kapsamında kente merkezinde bulunan eğlence mekanları, kafe ve yollarda belirlenen noktalarda genel arama, GBT ve kimlik kontrolü yapıldı.

Van Haberleri 5.04.2017 10:20:06 0
Bölge
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da "Huzur Türkiye-4" uygulaması

 

İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda ülke genelinde yapılan ‘Huzur Türkiye-4’ uygulaması kapsamında kent merkezinde huzur uygulaması yapıldı. Özel Tim ve sivil polislerinde katıldığı huzur operasyonuna 195 personel, 3 özel eğitimli köpek yer aldı. Uygulama kapsamında 516 kişiye GBT ve kimlik kontrol uygulaması yapılırken 8 araç ve 8 iş yerine cezai işlem uygulandı. Ayrıca 63 kişiye adli işlem uygulanırken çeşitli suçlardan ardan 5 şahıs da gözaltına alındı. Toplamda 16 bin 281 TL para cezası uygulandı.
 

Çevredeki vatandaşlar "Huzur Türkiye-4" uygulamasından memnun olduklarını belirtirken, Türkiye genelinde 71 bin 284 aynı anda karada, denizde ve havada uygulama yaptı.

 

Muş'ta "Huzur Türkiye-4" uygulaması

 

İl Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatı doğrultusunda ülke genelinde yapılan huzur uygulaması kapsamında kent merkezinde huzur uygulaması yaptı. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı huzur uygulaması kapsamında araçlar didik didik arandı.
 

Huzur uygulamasının güvenlik açısından iyi olduğunu söyleyen Abdurrahman Erdinç isimli sürücü, "Bu tür uygulamalar bizim için güzeldir. Bu kadar yabancının gelip gittiği dönemde yapılması sağlıklıdır. Hepimizin güvenliği için yapılan uygulamalardır" dedi.
 

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelip Elazığ'a giden Osman Kabol isimli sürücü ise, "Bu uygulamalardan memnunuz. Beklememize rağmen, yorulmamıza rağmen uygulamalarda memnunuz. 10 dakikada bir aransak bile buna razıyız" diye konuştu.

 

Bitlis'te "Huzur Türkiye-4" uygulaması

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis’te de saat 18.30 ile 20.00 arasında umuma açık yerlerde ve kıraathanelerde uygulamalar yapılırken 20.30 ile 22.30 arasında ise trafik kontrol noktalarında devam edecek. Türkiye genelindeki “Huzur operasyonu 4” kapsamında, Bitlis'te kentin farklı noktalarında uygulama yapan polis ekipleri, kimlik kontrolü yaptı.

 

 

Bitlis Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada bu uygulamalarda il ve ilçeler dahil olmak üzere 62 ekip 366 personelin görevlendirildiği bildirildi.

 

Diyarbakır'da "Huzur Türkiye-4" uygulaması 

 

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla huzur operasyonu düzenledi. Terörle Mücadele, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme şubeler ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı. Kentin giriş ve çıkışlarının yanı sıra umuma açık yerler ve metruk binalarda kontroller gerçekleştirildi.
 

 

Operasyon, emniyet amiri ve komutanların kontrolünde gerçekleştirilirken, kontrol noktasına gelen araçlarda kokuya duyarlı köpeklerle arama yapıldı. Şüpheli kişilerin kimlikleri kontrol edilirken, trafik ekipleri de alkol kontrolü yaptı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem