Bir günde yok edilen Van İskele Sahil Parkı ne olacak?

Van’ın simgelerinden ve uğrak yerlerinden birisi haline gelen İskele’deki sahil kordonunda tam da 31 Mart 2019 belediye seçimleri öncesinde beklenmedik bir şekilde ağaçlar ve yeşil alan apar topar yerinden kaldırıldı. 

Van Haberleri 15.01.2020 00:31:02 0
Bir günde yok edilen Van İskele Sahil Parkı ne olacak?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.01.2020 00:31

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanlıların uğrak mekânlarından birisi olan İskele Sahili Kordonundaki park, banklar, ağaçlar ve mekânlar kaldırılırken Demiryolu Feribot İskelesi’ne kadar olan alan hızlıca boşaltılarak çalışma başlatıldı, daha iyi bir sahil verileceği sözünün üzerinden bir yıl geçerken bir günde adeta harabeye dönen iskele sahili kaderine terk edildi.

Vangölü Aktivistleri Platformu ve Van Gönüllüleri Platformu tarafından, İskele Sahil Parkı’nın yeniden kullanıma açılması için “Van’a sahip çık” sloganıyla kampanya başlatıldı.

2019 yılında Van’ın farklı sorunlarıyla ilgili gerçekleştirdikleri etkinliklerle dikkat çeken Vangölü Aktivistleri Platformu ve Van Gönüllüleri üyeleri, TCDD tarafından feribot iskelesi yapılacağı gerekçesiyle kısmen kazılan, ancak yarım bırakılan İskele Sahil Parkı ve yolunun yeniden kullanıma açılması için kampanya çalışması başlattı.

Vanlıların nefes aldığı İskele Parkı'nın eski görünümü

Bir günde bu hale geldi

YETKİLİLERE ÇAĞRI
Van gönüllüleri ve Van Gölü Aktivistleri, sosyal medya hesapları üzerinden, yetkilileri de yapılan paylaşımlara etiketleyerek, İskele Sahil Parkı’nın kullanıma açılmasını talep etti. 

‘Van’a sahip çık’ sloganıyla yapılan bu paylaşımlarda, şu ifadeler kullanıldı:

“Van Büyükşehir Belediyesi ve TCDD işbirliği ile Van'ın en güzel yerlerinden biri, halkın dinlendiği ve turistlerin uğrak yeri olan İskele sahil Parkı’nın tekrardan halkın kullanımına açılmasını talep ediyoruz. Van Kalesi ve Van şehrinin, Van Gölü'nde en iyi izlendiği, her Vanlının nefes aldığı, soluklandığı, misafirlerini gezdirdiği yer olan İskele Sahil Parkı’nın eski halini aratmayan şekilde yeniden yapılmasını talep ediyoruz. Ağaçlandırma yeşilliğin bir günde yok edilmesini ve çalışmaların bu şekilde durdurulmasını kabul etmiyoruz”

SONUÇ ALANA KADAR TOPLANTILARA DEVAM
Aktivistler ve Van Gönüllüleri geçen yıl olduğu gibi bu sene de ilk talepleri olan İskele Sahil Parkı’nın kullanıma açılması konusunda toplantı yapma kararı aldı. Kentte her akşam yapılan toplantılarında yol haritası belirlenerek, konunun yetkililere taşınması amaç ediniyor. Platform üyeleri, geçen yıl düzenledikleri benzer toplantılarda, özellikle eski Devlet Hastanesi yeri, Akdamar Adası ve eski Tekel binası konularında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’ in çalışmalarıyla önemli aşamalar elde etti.

YEŞİL ALANIN YOK EDİLMESİ TEPKİ TOPLADI
TCDD Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl, ‘Demiryolu Feribot Projesi’ kapsamında İskele Sahil Parkı’nın bir bölümünde yeşil alan bir günde iş makinalarıyla kaldırılarak, yeni gar ve yol yapımı çalışması başlatılmıştı. Yıllar önce dikilen ağaçlandırmalarla güzel bir görümüme sahip olan iskele sahil parkı vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden olmuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ