Bilbord sözleşmesi iptal edilen NATUREL'e kim göz yumuyor?

Bilbord ihalesi DBP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından usulsüz bir şekilde verilen ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen Naturel Medya Reklamcılık firmasının sözleşmesini Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili

Van Haberleri 7.04.2017 21:13:43 0
Bilbord sözleşmesi iptal edilen NATUREL
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün haberi

 

Bilbord ihalesi DBP’li Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından usulsüz bir şekilde verilen ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen Naturel Medya Reklamcılık firmasının sözleşmesini Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan iptal etti. 

 

Yükümlülüklerini belirtilen sürelerde yerine getirmediği için sözleşmesi iptal edilen, Naturel Medya Reklamcılık firması HDP’nin hayır reklamlarını asmaya devam ediyor. 

 

DBP’Lİ YÖNETİMİNİN HİMAYESİNDEKİ NATUREL’İ, ŞİMDİ GENEL SEKRETER Mİ HİMAYE EDİYOR?
İhale sözleşmesi Van Valisi İbrahimTaşyapan tarafından iptal edilmesine rağmen, ağırlıklı olarak HDP’nin hayır kampanyası reklamlarını asan Naturel Medya Reklamcılık firması’na,  15 Nisan’a kadar sözlü izin verildiği iddia ediliyor. 

 

BELEDİYE 1 MİLYON 575 BİN LİRA ZARARA UĞRATILMIŞTI
DPB’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Reklam Amaçlı Kent Mobilyalarının Kurulması ve Kiralanarak İşletilmesi Hizmeti işi (BİLBORD REKLAMCILIĞI) ile ilgili olarak yaptığı ihaleleri, Naturel Medya Reklamcılık firmasına vermek için keyfi olarak 3 kez iptal etmişti.

 

5 yıllığına 7 milyon 165 bin lira bedel ile Rekvan Reklamcılık firmasında kalan bilbord ihalesi, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından, Naturel Medya Reklamcılık firmasına, 5 yıllığına 5 milyon 590 bin lira bedel ile verilerek, kurum 1 milyon 575 bin lira zarara uğratılmıştı.  

 

USULSÜZLÜK ÜSTÜNE USULSÜZLÜK
Bilbord ihalesi sürecinde birçok usulsüzlük yapılarak himaye edilen Naturel Medya Reklamcılık firması, sözleşme tarihinden itibaren bir yıl içinde yapması gereken kent mobilyalarını yapmamış ve DBP’li Büşükşehir Belediye yönetimi de göz yummuştu. 

 

2016 yılı Temmuz ayında ödemesi gereken kira bedelinin, ilk taksiti olan 1.7 milyon lirayı ödemeyen Naturel Medya Reklamcılık firmasını, DBP’li yönetim kurumu zarara uğratma pahasına koruyup kollamaya devam etmişti. 

 

Şimdi de sözleşmesi iptal edilen Naturel Medya Reklamcılık firması, himaye edilerek yetkisiz bir şekilde bilbordlara reklam asmaya devam ediyor. 


VALİ TAŞYAPAN’A RAĞMEN NATUREL’İ KİM HİMAYE EDİYOR?
Van Valisi İbrahim Taşyapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak atandıktan sonra, müfettişler tarafından yapılan incelemeler sonucunda, yükümlülüklerini yerine getirmeyen Naturel Medya Reklamcılık firmasının bilbord ihale sözleşmesi, teminatı irat kaydedilerek iptal edildi. 

 

Vali İbrahim Taşyapan tarafından sözleşmesi iptal edilen Naturel Medya Reklamcılık firmasının, bilbordları ağırlıklı olarak HDP’nin hayır ilanları için yetkisiz bir şekilde kullanmaya devam etmesine, Genel Sekreter Mustafa Yalçın neden sessiz kalıyor?


CEVAP BEKLEYEN SORULAR
*Belediyeyi zarara uğratma pahasına Naturel Medya Reklamcılık firmasını korumak için 2886 sayılı kanunun 17’nci ve 20’nci maddelerine göre ihaleyi usulsüz yapanlar ile ihale sırasında da usulsüzlük yapanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacak mı?

 

*Sözleşmesi iptal edilmesine rağmen Naturel Medya Reklamcılık firmasına sözlü izin veren, yetkilerini kurum yararına kullanmak yerine Naturel Medya Reklamcılık firması yararına kullananlar hakkında idari bir işlem yapılacak mı? 

 

*Yükümlülüklerini yerine getirmediği için teminatı irat kaydedilerek sözleşmesi iptal edilen Naturel Medya Reklamcılık firması Kamu İhale Mevzuatına göre ihale yasaklısı olacak mı? 

 

* Sözleşmesi iptal edilmesine rağmen yetkisiz bir şekilde bilbordlara reklam asmaya devam eden Naturel Medya Reklamcılık firması, reklam gelirlerinden belediyeye ödeme yapıyor mu? Yapıyorsa hangi usule göre ve ne kadar ödeme yaptı? 

 

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum için evet çağrılarına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Taşyapan’ın sözleşmesini iptal etmesine rağmen, ağırlıklı olarak HDP’nin hayır kampanya afişlerini asan Naturel firmasına kim, neden göz yumuyor? 

 

Kaynak: Van Postası Haber

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem