Van Bedesten Çarşısı Tarihi Dokusuna Kavuşuyor: Geleneksel ve Yöresel Zenginlikler Yakında Sergilenecek!

Van Bedesten Çarşısı'Nda son dokunuşlar.

Van Haberleri 24.08.2024 11:34:00 0
Van Bedesten Çarşısı Tarihi Dokusuna Kavuşuyor: Geleneksel ve Yöresel Zenginlikler Yakında Sergilenecek!
Tarih: 24.08.2024 11:38

Van kentini turizm ve kültürel anlamda zenginleştirecek olan Van Bedesten Çarşısı projesi son aşamaya geldi. Uzun bir duraklamanın ardından, projenin nihai touch-up'ları yapılıyor ve geleneksel el sanatları ile yerel ürünlerin sergileneceği çarşının açılışı için hazırlıklar tam gaz devam ediyor.

ÇALIŞMALAR YEŞİL IŞIK YAKTI

Projede uzun süren beklemenin ardından çalışmalar hız kazandı. Van Valiliği, YİKOB ve DAKA ortaklığı ile hayata geçirilen Bedesten Çarşısı, Cumhuriyet döneminin ilk yapıları arasında yer alan eski Tekel Binası'nın hemen arkasında konumlanıyor. Van'ın tarihi ve kültürel mirasını yansıtan çarşının açılış için artık gün sayıldığı belirtildi.

TURİSTLER İÇİN BENZERSİZ BİR DURAK

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra yerel halk için de cazibe merkezi olacak çarşıda, Van'ın yöresel ürünleri ve lezzetlerinin tanıtılması amaçlanıyor. Ailelerin birlikte vakit geçirebileceği, alışveriş yapabileceği ve yöresel lezzetleri tadabileceği bir konsept üzerinde duruluyor. Çarşının avlusunda yöresel ürünlerin satışının yanı sıra üretim alanları ve üst katında geleneksel Van sofrasıyla ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

 

SOSYAL ALANLAR VE VAN KAHVEHANESİ

10'a yakın iş yerinin yanı sıra Van kahvehanesi ve dinlenme alanları ile sosyal donatılar içeren Van Bedesten Çarşısı, turizme farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Yakın zamanda hizmete açılması planlanan çarşının tamamlanması için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

VALİ BALCI İNCELEMELERDE BULUNDU

Van Valisi Balcı, yapımı devam eden Bedesten Çarşısı'nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Balcı, yakında hizmete girecek olan çarşının Van'a hayırlı olmasını dile getirdi. Vali, Bedesten'in, şehrin yöresel ve kültürel ürünlerinin satıldığı, insanların keyifli vakit geçirebileceği bir merkez haline geleceğinin altını çizdi.