Başkan Türkmen'den Tuşba Belediyesi ziyaret

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Van’ın Tuşba Belediyesini ziyaret etti.

Van Haberleri 1.04.2017 10:56:03 0
Başkan Türkmen
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir dizi program için Van’a gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye meclis üyeleri ve heyeti ile birlikte Tuşba Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Hilmi Türkmen’e Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Doç. Dr. Hamdullah Şevli ve belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarınca karşılanan Başkan Türkmen, Tuşba Belediye Başkanının makam odasında ağırlandı. Ziyaret esnasında Tuşba Belediyesinin yaptığı hizmetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Tuşba Belediyesinin proje ve çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Türkmen, İskele Sahil Rekreasyon Alanı, Geleneksel Van Evleri ve Tuşba Merkez Camii Projelerini çok beğendiğini dile getirerek; “Başkanımız bizim dostumuz, kardeşimizdir. Üsküdar Belediyesine ziyaretleri bizleri çok memnun etmişti. Beraber teravih namazı kılarak kardeşliğimizi pekiştirmiştik. Allah nasip etti biz de iade-i ziyarette bulunduk, çok memnun olduk. Bizleri ağırlamanız ziyadesiyle bizleri mutlu etti. Başkanım, bizi bu nazik ve candan ağırlamanızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Tabi burada hayata geçirdiğiniz ve hayata geçireceğiniz projelerinize değinmeden duramayacağım, projeler çok güzel. Bu projeler Tuşba’ya başka bir hava katacak. Sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz. Örnek bir belediyecilikle çok güzel hizmetler başarmışsınız. Gerçekten projeleriniz çok muhteşem, bizde Üsküdar Belediyesi olarak Tuşba Belediyemize elimizden gelen desteği sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise; “Öncelikle belediyemizi ziyaretleriniz bizleri bahtiyar etti. Van hakikaten çok önemli, çok stratejik ve çok hassas bir önemdedir. Sizlerin ilimize böyle ziyaretleri çok önemli, sizlerin ilimize gelmesi, bize selam vermesi ve kucaklaşması bizleri çok mutlu etmektedir. Bizler, her gün köylerimize gidip insanlarımızla kucaklaşıyoruz. Halkımıza hizmet noktasında yıllardır yapılamayan hizmetleri aşkla, şevkle ve muhabbetle gerçekleştiriyoruz. Halkımıza gül uzatıyoruz. Hizmetlerimizi en ücra köşelere kadar götürmek için çabalıyoruz. Bizlerde sizleri ziyaret ettik, biliyorsunuz geçen Ramazanda iftarda bir araya geldik. Ayrıca makamınızda sizleri ziyaret ettik. Kardeşlik bağlarımızı güçlendirdik. Bu bağı daim kılmak için bu denli ziyaretleri hep yapacağız. Malumunuz Van’da büyük bir deprem yaşadık. Bu depremde o dönemde bizlere İstanbul en büyük desteği sundu. İstanbul bizlere kardeşliğini gösterdi. Biz Vanlılar başta bu sinerjiyi o dönem başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve siz İstanbul belediyelerine ve o dönem Van’a el uzatan herkesten Allah razı olsun. Çünkü bütün bunları sırf Allah rızası için yaptınız, ama biz seçildikten sonra bunu kendimize vazife bildik. İstanbul’da tüm belediyelerimizi ziyaret ederek Van halkımızın adına, Tuşba’mız adına teşekkürlerimizi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve siz değerli ağabeylerimizin yolunda, kaliteli belediyeciliği halkımıza göstermek için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Birçok büyük medeniyetin izlerini taşıyan ve büyük bir tarihi mirasa sahip olan Van’ın yeteri derecede tanıtılmadığından yerli ve yabancı turistlerin bihaber olduğu bir yer konumunda olduğunu söyleyen Başkan Özgökçe, Van’ın böyle olumsuzlukları hak etmediği bilincine sahip genç ve dinamik bir belediye olan Tuşba Belediyesinin ‘Doğu’nun İncisi’ olan Van’ı dünya ve Türkiye kamuoyunda hak ettiği yeri alması için ellerinden gelen tüm çalışmayı fazlasıyla verdiğini anlattı. Güzel projelerle hizmete son hız devam ettiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, “Tuşbamızın tüm güzelliklerini Kalecik Seyir Terasından göstereceğiz. Kitapseverler, şairler, yazarlar ve ressamlar da seyir tepesini çok seveceklerdir. Kitapseverler, parktaki bilgi evi hizmetiyle, muhteşem Van manzarasında kitap okumanın engin tadını çıkaracaklardır. Misafirlerine Tuşba’yı, Van Denizi ve Süphan, Artos ve Erek dağlarını seyrettirmek isteyen tüm Vanlılar Kalecik Seyir Terasında, bir semaver çayı eşliğinde gün batımını da en güzel şekilde dostlarıyla izleyebileceklerdir. Yıllarca atıl bir halde duran, metruk bir alandan Van’ın en hakim tepesini ilk olan seyir terası projesiyle yeni bir sosyal yaşam merkezi haline getirdik. Seyir terası parkının, Vanlıların, kente gelen misafirlerine ziyaret etmek için ‘Hadi kalkın gidelim’ diyecekleri bir dinlenme ve eğlence merkezi olacaktır. Van’a yakışacak muhteşem bir seyir terası yapılacaktır. Manzarasıyla, kent mobilyalarıyla, eşsiz yapılarıyla Van’ın en güzel parkını inşa edeceğiz. Seyir terası aynı zamanda Van’ın yeni bir simgesi, sembolü olacak ve seyir terası aynı zamanda Van’ın cazibe yeri olacaktır” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Belediyesi Meclis üyelerine TUŞMEK kurslarında üretilen yöresel kilim hediye etti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem