Başkan Şahin’den ‘elektronik uygulamalar’ açıklaması

Van Serbest Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası (smmmo) Başkanı İbrahim Şahin, Yapılan Değişikliklerle Vergi Mükelleflerinin Belge Düzeni Ve İç İşleyiş Sistemlerinde Önemli Değişimlerin Yaşanmasını, Vergi Ve Muhasebe Süreçlerin

Van Haberleri 24.10.2019 12:28:14 0
Başkan Şahin’den ‘elektronik uygulamalar’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, yapılan değişikliklerle vergi mükelleflerinin belge düzeni ve iç işleyiş sistemlerinde önemli değişimlerin yaşanmasını, vergi ve muhasebe süreçlerinin daha hızlı bir şekilde elektronik ortama taşınmasını beraberinde getirdiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan İbrahim Şahin, “19.10.2019 tarih ve 30923 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 509 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile elektronik uygulamalara (e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-Sevk İrsaliyesi, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Bilet vd.) yönelik geçiş sürelerinde, zorunluluk kapsamlarında ve belge türlerinde, ayrıca aynı gün ve sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 240 ve 456 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğlerinde de bazı önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler, vergi mükelleflerinin belge düzeni ve iç işleyiş sistemlerinde önemli değişimlerin yaşanmasını, vergi ve muhasebe süreçlerinin daha hızlı bir şekilde elektronik ortama taşınmasını beraberinde getirmektedir. Vergi mükelleflerinin yapılan mevzuat değişikliklerine uyum sağlamaması halinde cezalarla karşı karşıya kalacakları da bu tebliğlerde açıklanmıştır. Vergi mükelleflerinin bu değişikliklere uyum sağlayabilmeleri için, geçiş sürelerine uygun bir şekilde altyapı (personel temini, başvuruların yapılması, mali mühür, yazılım ve entegratör temini vb.) çalışmalarını yapmaları gerekmektedir. Bu itibarla tüccar ve esnafımız yapılan değişiklikler hakkında bilgilenmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili Van SMMM Odamız ve mali müşavirlerimiz gerek ofislerinde gerekse kurumsal odalarda bu konu ile ilgili eğitim, seminer düzenleyerek sürecin doğru işlemesine katkı sağlayacaklardır” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem