Başkan Özgökçe'den 'Anneler Günü' mesajı

Van Haberleri 13.05.2018 16:44:26 0
Başkan Özgökçe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.05.2018 16:44
Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ‘Anneler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Özgökçe, yayınladığı mesajda, “Dünyanın en değerli varlığı olan saygıdeğer annelerimizi sevgi, saygı ve en derin muhabbetlerimle selamlıyorum. Her birimizin sebebi vücudumuz olan tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü tüm ruhu canımızla tebrik ederiz. Muhabbetin, şefkatin, sevginin ve sadakatin yeryüzündeki timsalleri olan annelerin dünyevi hiçbir karşılık beklemeksizin dokuz ay karnında taşıdığı yavrusunu bin bir sancıyla doğurdukları, göz bebekleri gibi bakarak gece gündüz demeden büyük sıkıntılarla yetiştirdikleri evlatlarının mutluluklarını, mürüvvetlerini görmeleri onlara dünyalara bedeldir. Huzur ve bereket bulmak isteyenler, annelerine karşı sevgi ve saygıda asla kusurda bulunmamalıdır. Yaşıyorsa şayet hemen annenizin elini öpmek ve duasını almanın tam zamanıdır. Hadisi şerifte olduğu gibi ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ Bizler hem dünyamızı hem de ahretimizi mamur etmek istiyorsak, annelerimize hak ettikleri değeri verip ve her günü ‘Anneler Günü’ bilip ona göre davranmalıyız. Asla onlara of bile dememeliyiz. Anneler aynı zamanda sağlıklı ve uzun süren ailelerin oluşumunun da teminatı olması sebebiyle toplum sağlığı ve saadeti üzerinde derin hakları var ve anneler huzurlu toplumların baş mimarlarıdır. Dünyada en yüksek hakikat, peder ve validelerin evlatlarına karşı şefkatleridir” dedi.
Amca ve halanın peder hükmünde, teyze ve dayının ise valide hükmünde olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe, “Bahtiyar olmak isteyen mutlaka anne ve babanın, dede ve ninenin, amca ve halanın, dayı ve teyzenin, kayınvalide ile kayınpederin hak ettikleri değeri, hürmeti, sadakati ve saygıyı kendilerine göstermeyi hayatının bir düsturu bilmelidir. Sen validene hürmet etmezsen, senin evladın dahi sana hizmet etmeyecektir. Eğer ahiretini seversen, işte sana mühim bir define; onlara hizmet et, rızalarını tahsil eyle. Eğer dünyayı seversen, yine onları memnun et ki, onların yüzünden hayatın rahatlı ve rızkın bereketli geçsin. Evet hastalara bakmak ehl-i iman için mühim sevabı vardır. Hastaların keyfini sormak, fakat hastayı sıkmamak şartıyla ziyaret etmek, sünnet-i saniyedir; kefaret-üz zünub olur. Hadiste vardır ki; ‘Hastaların duasını alınız, onların duası makbuldür.’ Bu husus hasta, akrabadan olsa, husussan peder ve valide olsa, onlara hizmet mühim bir ibadettir, mühim bir sevaptır. Hastaların kalbini hoşnut etmek, teselli vermek, mühim bir sadaka hükmüne geçer. Bahtiyardır o evlat ki; peder ve validesinin hastalık zamanında, onların seri-üt teessür olan kalplerini memnun edip hayır dualarını alır” şeklinde konuştu.
Tuşba Belediyesi olarak her kıydıkları nikahta; sağlıklı, güçlü ve parlak bir gelecek için evliliklerde anne ve baba adaylarına tavsiyelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Özgökçe, “Gelin ve damada bundan sonra iki baba ve iki anneleri olduklarını ve buna göre kayın valide ve kayınpederlerini öz anne ve babaları gibi bilip ona göre davranmaları durumunda daha uzun ve sağlıklı ailelerin temelleri atılacağını vurguluyoruz. Annelerimizi bir gün değil, bir ömür boyu anarak birlikte yaşamalıyız. Anne hakkı ödenmez, sevmeye ömür yetmez. Bütün dünya benim olsa bir tane annem etmez. Varlık sebebimiz olan dünyanın tüm güzelliklerine layık olan tüm annelerin Anneler Günü’nü tüm ruhu canımızla tebrik eder, sağlık, afiyet ve evlatlarıyla her iki cihanda mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ