Başkan Özgökçe'den '14 Mart Tıp Bayramı' mesajı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sağlık çalışanları mesleklerini icra ederken aynı zamanda kutsal bir görevi de yerine getirdiklerini belirterek, 'Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri olan sa

Van Haberleri 14.03.2017 13:32:38 0
Başkan Özgökçe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.03.2017 13:32

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Özgökçe, ‘Her şeyden önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu belirten Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak sağlık alanında çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Göreve gelir gelmez özellikle kırsal kesimde büyük bir sorun teşkil eden ve yaş ortalaması 15’in üzerinde olan 4 bin çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, ayrıca ilgili sağlık kurumlarıyla ortaklaşa sosyal belediyecilik gereği halk sağlığı ve çevre sağlığı eğitim seminerleri düzenlediklerini anlattı. Bununla birlikte hükümetin de yurt çapında sağlık alanında yaptığı reform niteliğindeki yatırım ve hizmetlerin vatandaşları son derece memnun ettiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, "Hükümetimizin özellikle son yıllarda sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ile dünya ülkeleri arasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Hükümetimiz, her ferdin temel ihtiyacı olan sağlık hizmetini en güvenilir ve en kaliteli şekilde milletimize ulaştırmayı hedeflemiştir. Halkımızın desteği, sağlık personellerimizin ve doktorlarımızın çalışmaları ile 15 yıllık AK Parti hükümetleri iktidarı dönemi süresince sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması amacı ile toplumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmıştır. İnsan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir. Sağlık alanına ayrılan bütçeler arttırılmış, aile hekimliği uygulaması geçilmiş ve sağlık hizmetlerinin kalitesi yükseltilmiştir" ifadelerini kullandı.

 

“Ölülere fatura çıkarma dönemi tarihe karıştı”

 

Van’da sadece Cumhuriyet tarihinden kalma, gerek fiziki açıdan gerekse personel anlamında yetersiz bir hastanede sağlık hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Özgökçe, son 15 yılda AK Parti hükümeti ile birlikte bölgenin en yeni, en donanımlı hastanesi unvanını elinde bulunduran Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bünyesinde bulunan Türkiye’nin ilk akıllı hastanesinin yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin sadece Vanlılara değil, bütün bölgeye hizmet ettiğini ifade etti. Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılına denk gelen 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan dal hastanelerin bitmesiyle Van’ın sadece bölge için değil, komşu ülkeler için de bir sağlık üssü olacağını vurgulayan Başkan Özgökçe, yeni Türkiye’de parası olmadığı için hastanede rehin alınmalar, ölülere çıkarılan fatura döneminin artık tarihe karıştığını ifade etti.

 

“Şiddet asla bir hak arama metodu değildir”

 

Sebebi ve gerekçesi ne olursa olsun sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen istenmeyen şiddet olaylarını kınadıklarını da anlatan Başkan Özgökçe, insanların hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarına böyle bir davranışın sergilenmesinin kesinlikle yanlış ve asla olmaması ve düşünülmemesi gereken bir olay olduğunu dile getirdi. Şiddetin asla bir hak arama metodu olmadığının da altını çizen Başkan Özgökçe, artık bu tür çağdışı kaba kuvvete dayalı davranış ve hareketlerin son bulmasını temenni etti.

 

“Hain darbe girişiminin başarısız oluşundan sağlık çalışanın payı büyüktür”

 

Darbe girişiminin yaşandığı gece şehit ve gazilere müdahale eden, sonraki günlerde görevli olsun olmasın görev yerini boş bırakmayan sağlık çalışanlarının darbe girişiminin başarısız olmasındaki başarısının da yadsınamayacağını ifade eden Başkan Özgökçe, o gece meydanlara çıkan, tankın önüne dikilen, kendisini mermilere hedef yapan, canı pahasına sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarını vatanı, milleti ve ülkesinin geleceği için yaptığını kaydetti. Özellikle Ankara ve İstanbul’da görev yapan başta 112 çalışanları olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının hain darbe teşebbüsünün olduğu gece şehit ve gazilerimize sağlık hizmeti sunumunda büyük görevler üstlendiğinin vurgulayan Başkan Özgökçe, "Bu duygu ve düşüncelerle, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ