Başkan Karabıyık; Çiftçilerimiz kredilerini ödeyemiyor ve haciz şoku yaşıyor

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe’yi ziyaret etti.

Van Haberleri 24.12.2020 14:53:26 0
Başkan Karabıyık; Çiftçilerimiz kredilerini ödeyemiyor ve haciz şoku yaşıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe’yi makamında ziyaret eden Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, çiftçilerin çok zor günler geçirdiğini ifade etti.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN KRONİKLEŞEN SORUNLARI VAR VE ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Başkan Karabıyık yaptığı ziyaret kapsamında; “Yıllardır tarım alanında ülkemizde ciddi sorunlar vardı. Covid-19’dan korunmak için alınan önlemler çiftçilerin ürün kayıpları yaşamasına neden oldu. Bu süreçte çiftçilerimiz çok zor durumda, kronikleşen sorunları var ve çözüm bekliyorlar. Karabıyık; Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı olarak özellikle çiftçilerimizin bizlere iletmiş olduğu sorun ve sıkıntılardan dolayı, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe’yi ziyaret etmek istedik. Birlikte istişare yaparak sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN FİNANSMAN SORUNU VAR”

Çiftçilerin üretimden, pazarlamaya kadar geçen süreçte birçok sorunla karşılaştığını belirten Karabıyık, “Tarım ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız Pandemi sürecinin etkisi ile zor günler yaşıyor ve ne yazık ki gerekli desteği göremiyor. Çiftçilerimiz olanakları ölçüsünde üretimi aksatmamak için gece gündüz demeden, her türlü zorluğa göğüs gererek tarlasında, bağında, bahçesinde, ahırında ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamak için çalışmaktadırlar. Üretimden, pazarlamaya kadar geçen süreçte de birçok sorunla karşılaşmaktadır. Çiftçilerimizi en fazla zorlayan konulardan biri de finansman sorunudur. Sıkıntılı günler geçirdiğimiz virüsün arttığı, her geçen gün gelirlerimizin düşmüş olduğu, insanların zor şartlarda bir hayat mücadelesi vermiş olduğu bir dönemde çiftçilerimize kredi ve hibe desteğinin verilmemesi, mevcut borçlarına yapılandırma yapılmaması ve ayrıca hacizle karşı karşıya kalmasını kabul etmek mümkün değildir” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN BORÇLARININ FAİZSİZ OLARAK UZUN VADEDE YAPILANDIRILMASI GEREKMEKTEDİR”

Başkan Karabıyık konuşmasının devamında, “Çiftçilerimizin özellikle pandemi sürecinde tüm bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine birikmiş borçları bulunmaktadır. Çiftçilerin birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere bankalarca başlatılmış haciz işlemlerinin acilen durdurulması ve borçların faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem