Başkaleli muhtarlar ne istiyor?

Vangölü TV ekibi olarak Van’ın tüm ilçelerini gezerek vatandaşların sorunlarını taleplerini ekranlara getirmeye devam ediyoruz

Van Haberleri 22.02.2022 14:40:10 0
Başkaleli muhtarlar ne istiyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vangölü TV ekibi olarak bu hafta Van’ın Başkale ilçesine gittik. Merkez Hafize Mahalle Muhtarı Vecihi Ayhan ile Merkez Tepebaşı Mahalle Muhtarı Nazmi Arık Başkale’nin sorunlarını Vangölü TV mikrofonlarına anlatarak,  Başkale’de göçün önüne geçilmesi ve ekonomik sorunların iyileştirilmesi için çeşitli yatırımların yapılmasını istediklerini anlattılar.  
Başkale’nin temel sorunlarının başında ekonomik sıkıntıların geldiğini belirten Hafize Mahalle Muhtarı Vecihi Ayhan: “ özellikle yaylacılığın kaybolması, hayvancılığın eskisi gibi olmaması bunların dışında sınırı dış ülkelere bağlı en uzun ilçe olmamıza rağmen sınır kapısı olmayan tek ilçe olarak yer almamız ekonomik sıkıntıların yaşanmasına neden olmaktadır.
Köylerde çalışan insan sayısı yaşı 50 üzerine çıkmış durumda çünkü iş olanakları olmadığı için gençler şehir dışına çıkmak zorunda kalıyor. Köylerimizin büyük çoğunluğu şehirlere taşınmış durumda. Başkale’nin gelişmesi için yatırımların yapılması lazım örneğin meslek yüksekokulunun açılması, tarım ve hayvancılığa ciddi anlamda yatırımların yapılması gibi. 
Geçmişte ilçenin terör ile anılması çok büyük zararlar verdi. Bu konuda destek verilmesi gerekiyor ki bu durum biran önce son bulsun ve göçlere son verilsin. Başkale’li iş insanlarından buralara yatırım yapmalarını istiyoruz. Eğer yatırım yapılırsa bu ilçedeki göç sorunu tamamen biter ve insanlar rahat eder, ekonomide düzelir.” dedi
“BAŞKALE BELEDİYESİ VATANDAŞLARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYOR”
Başkale Merkez Tepebaşı Mahalle Muhtarı Nazmi Arık ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 
“Birçok sıkıntımızı belediye ile görüşerek hal etmeye çalışıyoruz. Bazı mahallelerimizin yolları çok kötüydü bunları kaymakam ile görüşerek en güzel şekilde yaptık. Bunun dışında kilit parke taşını da yine aynı şekilde yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Başkale önemli iki büyük doğal afet yaşamasına rağmen belediye tarafından her türlü destek sağlanarak vatandaşların azami ölçüde etkilenmesine yardımcı olundu.  
“BAŞKALE GELİP GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YERDİR”
Başkale özellikle doğal ve turistik yerlerinin olması sebebiyle gezilip görülmesi gerekir. Buradaki insanlar çok iyi niyetli ve misafirperverdirler. Vatandaşlarımın gelip Başkale’nin doğal ve kültürel yerlerini gezmelerini isteriz.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem