Basında yeni soluk: İGF Haber Ajansı (İGFA) yayın hayatına başladı

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı (İGFA), İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com yayın hayatına başladı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, bu projelerle İGF üyesi 2 bin 500 internet medyasının ekonomik

Van Haberleri 4.01.2021 18:41:42 0
Basında yeni soluk: İGF Haber Ajansı (İGFA) yayın hayatına başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.01.2021 18:41

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye’nin merakla beklediği İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com yayın hayatına başladı.

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İgfhaber.com’un internet medyalarına nefes aldıracak projeler olduğunun altını çizen İGF Genel Başkanı Mesut Demir, “Hızla gelişen teknoloji ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de medya sektöründe ve haber okuma alışkanlıklarında önemli bir boyutta değişim yaşanıyor. Özellikle Covid-19 salgını sürecinde bu değişim hissedilir şekilde gözler önüne serildi. Salgın sürecinde vatandaşların haber okuma alışkanlıkları sosyal medya ve internet medyasına taşındı. Bu süreçte haberi internet medyalarından okunma oranı yüzde 91’lere kadar yükselirken, internet medyaları sosyal medya ile de mücadele ve yarış içinde kaldılar” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİ MEDYALARI CİDDİ ETKİLEDİ”

Pandemi sürecinde medya sektörünün ciddi şekilde etkilendiğine dikkat çeken Demir, “Bu süreçte medyaların gelirlerinde ciddi düşüşler yaşanmış, işsiz gazeteci sayısı da hızla artmıştır. 81 il, Almanya, Azerbaycan ve KKTC’de dernek, cemiyet ve temsilcilerimizin bulunduğu toplamda 2 bin 500 internet medyasının üyesi olduğu İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, internet medyalarının gelirlerini arttıracak, gider kalemlerini düşürecek projeler üzerinde çalıştık. Yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonrası kısa adı İGFA olan İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV’yi kurduk. İGF Haber Ajansı’nda internet medyalarının yapmış olduğu özel haberler, kamu kurum ve kuruluşları ile özel firmaların basın bültenleri, hazırladığımız yazılım sistemi ile aynı anda İgfhaber.com ve 2 bin 500 internet medyasında yayınlanacak. İGF Reklam Ajansı’nda da, internet medyalarından istediğimiz banner alanlarında dönüşümlü reklamlar yayınlanacak” şeklinde konuştu.

İGF TV ŞUBAT AYINDA YAYINDA

İGF TV projesinin şubat ayı içerisinde başlayacağını hatırlatan İGF Genel Başkanı Demir, “İGF TV projemiz ile her ilin gündemi, sorunları ülke gündemine taşınacak. Her ilde yapılacak canlı yayın programları, İGF TV aracılığıyla aynı anda tüm üye internet medyalarından canlı yayınlanacak. Bu projelerden elde edilecek gelir, 2 bin 500 internet medyasına gelir olarak dağıtılacak. Aslında bu projeler, bir nevi Basın İlan Kurumu’nun özel versiyonu diyebiliriz. Projemizde emeği geçen başta federasyon yönetim kurulu üyelerime, üye dernek, cemiyet başkanlarımıza ve il temsilcilerimize, bu projeye inanarak tam destek veren internet medyalarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İnternet medyacılığı ile artık yerel medya kavramı tarih oluşmuştur” diyen Mesut Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugün Trabzon’da, Mardin’de, Kilis’te, Konya’da, Antalya’da, Bursa’da yayın yapan yerel gazeteler, televizyonlar, yaptıkları haberleri ya da programları internet haber sitelerinde yer vererek dünyanın bir ucundaki okuyucuya ulaşabilmektedir. Yeni medya düzenine geçişi hızlandıracak İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı, İgfhaber.com ve İGF TV projelerimizin ülkemize ve internet medyalarımıza hazırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi 
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ