Van Başhekiminden Kritik Serum Uyarısı: 'Israrlı Olmayın!'

Van SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya'dan kritik uyarılar!

Van Haberleri 6.02.2025 01:13:00 0
Van Başhekiminden Kritik Serum Uyarısı:
Tarih: 06.02.2025 01:19 Güncelleme: 06.02.2025 01:13

Van SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, grip nedeniyle acil servislerde sıklıkla kullanılan sarı serumların tehlike arz edebileceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Sarıkaya, serum kullanımının yerine doğal yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. 

SERUM KULLANIMINA DİKKAT!

Başhekim Sarıkaya, son dönemde medyada sıklıkla yer alan sarı serumlarla ilgili endişelerin arttığını ve bu ürünlerin potansiyel olarak alerjik reaksiyonlara ve hatta ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Hastayı mineral desteklemek amacıyla kullanılan seruma bazen vitaminler ve ağrı kesiciler de katıldığını, ancak bu ekleme yapılmasının tehlikeler barındırdığını ifade etti. Gribal enfeksiyonlar nedeniyle gereksiz serum kullanımından kaçınmak gerektiğinin altını çizdi.

BAŞHEKİMDEN ÖNERİLER!

"İnsanlar, özellikle grip gibi durumlar sırasında serum yerine daha doğal yöntemleri tercih etmelidir. Vücut için gereken sıvı alımını su tüketerek karşılamak en sağlıklı yöntemdir" diyen Sarıkaya, ayrıca doğal vitamin kaynaklarının kullanılmasını ve gerektiğinde doktor tavsiyesi üzerine ilaç kullanılmasını önerdi. Grip semptomlarının tedavisinde en iyi yaklaşımın bol sıvı alımı ve doğal yöntemler olduğunu da sözlerine ekledi. Bu önerilerle, acil servislerdeki gereksiz serum kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu açıklamalar, insanlara grip tedavisinde daha sağlıklı ve güvenli alternatifler sunarak, olası yan etkilere karşı koruyucu bilgilendirme amaçlıyor. Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, vatandaşları ve sağlık profesyonellerini, özellikle acil durumlarda dikkatli olmaya ve gereksiz tıbbi müdahalelerden kaçınmaya çağırıyor.

Başhekim Sarıkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Serum içerik anlamında tuzu biraz artırılmış sudur. İçine katılan vitamin ve ağrı kesicilerin tablet formaları da mevcuttur. Bazen içine steroid katılıyor.

1- çok ciddi sıvı açığı olan hastalar haricinde gribal enfeksiyonlarda serum kullanılmasına gerek yoktur. Sıvı takviyesinin en güzel yolu su içmektir.

2- Serum içine katılan ağrı kesiciler yerine ihtiyaç varsa hekim önerisi ile tablet şeklinde kullanılabilir.

3- Serum içine katılan vitaminler ciddi alerjik reaksiyona neden olabilir. Bunun yerine taze C vitamini içeren ürünler tüketmek daha doğrudur.
( nane limon.. vs)

4- Steroid çok tehlikeli yan etkilere yol açabilir. Mesela kemik uçlarında erimeye ( avasküler nekroz) neden olarak sakat bırakabilir.

Kısacası ilaçlar olası yan etkilerinden dolayı sadece hekim önerisiyle kullanılmalıdır.

Acillerde hekimleri grip nedeniyle serum takılması noktasında zorlamamak lazım. Israrcı olmamak lazım.

Komplike olmamış grip için en güzel tedavi bol sıvı almak ve doğal c vitamini alıp dinlenmektir."

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ