Tarih: 24.10.2020 19:14

Bakan Soylu’dan Van açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İş yerleri, okullar, camiler, konutlar, yollar her şeyin Van'da yeniden imar ve inşa edildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin hemen ardından bölgeye toplam 76 bin 802 çadır, 336 bin battaniye, 3 bin 812 soba, 732 iş makinesi sevk edildiğini, 8 bin 243 görevlinin kurtarma ve rehabilitasyon çalışmalarında görev aldığını belirtti.

“25 BİN 742 KALICI KONUT TAMAMLANIP SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ”

2011 Van depremi sonrasında yapılan harcamanın büyüklüğü düşünüldüğünde bugün bu toplantıların öneminin daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Bakan Soylu, “Dün Van depreminin yıl dönümüydü, birileri eski alışkanlıklarıyla yapılanları yine görmezden gelmeye ve göstermemeye çalıştı ama sonuçta inşa edilen konutlar, binalar yerli yerinde durmaktadır. 7.1'lik Van depremi sonrasında toplam 25 bin 742 kalıcı konut tamamlanıp sahiplerine teslim edildi, getirilen kaynak suyu ile 2060 yılına kadar Van şehrinin su ihtiyacı karşılandı. Yeni baştan bir şehir inşa edildi. Depremin hemen ardından bölgeye toplam 76 bin 802 çadır, 336 bin battaniye, 3 bin 812 soba, 732 iş makinesi sevk edildi, toplam 8 bin 243 görevli, kurtarma ve rehabilitasyon çalışmalarında görev aldı. Van depreminin yaralarını sarmak için, yıkılan binaların yerine yeni ve modern yaşam alanları inşa etmek için, bahsettiğim tüm bu çalışmaları gerçekleştirmek için bugünkü güncel fiyatlarla toplam 11 milyar 127 milyon 855 bin Türk lirası para harcandı” dedi.

“BİZ VATANDAŞIMIZI HİÇBİR MESELEDE, HİÇBİR KOŞULDA YALNIZ BIRAKMAYIZ”

İş yerleri, okullar, camiler, konutlar, yollar her şey Van'da yeniden imar ve inşa edildiğini belirten Bakan Soylu, “Dün Van depremi münasebetiyle maalesef Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizi istismar etmeye çalışan malum siyasi partinin yöneticileri Van depreminde devletin orayı sahipsiz bıraktığını ifade ediyorlar. Terör örgütü sadece akıllarını karıştırmamış, vicdanlarını da söküp almış. Ve şunu herkes bilmelidir, biz vatandaşımızı hiçbir meselede, hiçbir koşulda yalnız bırakmayız. Evet, bu rehabilitasyonu gerçekleştirdik, yaraları hızlı şekilde sardık ancak bu yıkımı her sefer yaşayamayız. Bundan beş kat büyük bütçelere sahip olsak da bunu kabullenmek akıl işi değildir. Her zaman söylüyoruz, önceden yaptığımız 1 liralık yatırım deprem sonrası yapılacak 7 liralık yatırımın karşılığıdır, hem giden canlar itibarıyla hem de ülkemizin gelişmesine verdiği zarar itibarıyla" diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —