Bakan Pakdemirli: “3 bin 329 küçükbaş hayvanımız telef oldu”

– Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 233 ahırın yıkıldığını belirterek, “Bunlarda ekmek kapımız. 3 bin 329 küçükbaş, 72 büyükbaş telef gözüküyor” dedi.

Van Haberleri 24.02.2020 14:40:31 0
Bakan Pakdemirli: “3 bin 329 küçükbaş hayvanımız telef oldu”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2020 14:40

– Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 233 ahırın yıkıldığını belirterek, “Bunlarda ekmek kapımız. 3 bin 329 küçükbaş, 72 büyükbaş telef gözüküyor” dedi.

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’nde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin defin edilmesine katılan Bakan Pakdemirli, beraberindekilerle kurulan çadırda ailelere taziyelerde bulundu. Depremde 4 çocuğu ve eşini kaybeden Nebahat Furat ve hayatını kaybeden diğerlerinin yakınlarıyla görüşen Bakan Pakdemirli, “Rabbim bir daha milletimize böyle musibetler göstermesin. Devlet yanınızda. Dün Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bakanımız Süleyman Soylu Bey bölgeye geldi. Bugün de yine kendisinin talimatlarıyla bölgeye ben geldim. İnşallah bu yaraları hep birlikte saracağız. 8 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Özpınar köyümüzdeyiz. Toplamda 9 kişi hayatını kaybetti. 66 yaralımız vardı, çoğu taburcu oldu, şu an hastanelerde 32 yaralımız kaldı. Rabbimden vefat edenlere rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. 5 köyümüz etkilenmiş. Tüm bunlarda ilk günde hemen hasar tespiti başlattık. Tabi ki en önemli olan şey canlarımızı kaybettik. Diğer taraftan yaralarımızın sarılması için çalışma başlattık. 233 ahırımız yıkıldı, bunlarda ekmek kapımız. 3 bin 329 küçükbaş, 72 büyükbaş telef gözüküyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu zararlar karşılanacak. Devlet tüm kurumlarıyla burada, ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Geride kalanlara Allah sabır versin. Allah sizlere ve evlatlarınıza uzun ömürler versin. Başkale ilçemize ilk etapta 200 küçükbaş getirdik. Dağıtıma da başlayacağız. Telef olan hayvanların yerine yenileri verilecek. Tabi ki gidenin yerine konulmuyor, ancak dediğim gibi çiftçimizin ve köylümüzün hayatını idame etmesi için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. 108 ahır çadır getirdik. 200 civarında ahır çadırımız yolda getiriliyor. Hayvanlarımızın imhası için de çalışmalar yapılıyor” dedi.

Bakan Pakdemirli, yapılan duanın ardından taziye çadırından ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ