Bakan Koca’nın çalışmaları HDP’li vekili yine tatmin etmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın corona virüsü ile mücadelesi Türkiye’de her kesim tarafından büyük takdir toplarken, yapılan çalışmalar HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’yi tatmin etmedi.

Van Haberleri 18.03.2020 14:02:06 0
Bakan Koca’nın çalışmaları HDP’li vekili yine tatmin etmedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın corona virüsü ile mücadelesi Türkiye’de her kesim tarafından büyük takdir toplarken yapılan çalışmalar HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’yi tatmin etmedi. Van’da seçimleri kazandıkları halde vatandaşa en ufak bir hizmeti bile olmayan Temelli Korona virüsü salgınını da siyasi bir ranta çevirdi.

Bu süreçte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından yaptığı açıklamalarla sürekli halkı bilgilendirdi ve güncel gelişmeleri halka aktardı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın corona virüsü ile mücadelesi Twitter'da gündem olurken, yapılan çalışmaları göz ardı eden HDP, her zamanki gibi eleştiriyor. 

Hükümete silah almak yerine ücretsiz dezenfekte yapması çağrısında bulunan Temelli, bir dönem Van Belediyelerinden vatandaşa ayrılan bütçeyi PKK’ya göndererek silah ve savaş yanlısı olduğu da sosyal medya da yapılan paylaşımlar arasında.

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Temelli, “İktidarın coranavirus ile mücadele yöntemleri kimseye güven vermiyor. Yönetememe hali bu konuda da mevcut. Her şeyden önce mücadelenin finansmanı ve mağduriyetlerin telafisi nasıl olacak belli değil. Bütçe ve vergiler acilen yeniden ele alınmalı ve bu krize göre düzenlenmeli. Silahlanmaya ve büyük inşaat ihalelerine ayrılan kaynaklar toplum sağlığı öncelikli alanlara acilen kaydırılmalı. Sağlık hizmetleri ücretsiz hale getirilmeli. Gelir yoksunu kalacak işçilere, esnafa ve çiftçilere hızla gelir transferleri sağlanmalı. Dolaylı vergiler ve ücret vergileri oranları düşürülmeli, servet ve yüksek gelirlilere yönelik vergileme ile vergi kaynağı yaratılmalı. Düşük gelirlilerin kredi kartı ve tüketici kredisi borçları faizsiz ötelenmeli. Yoksulluğun bu ülkede ciddi boyutta olduğu unutulmamalı. Zenginlerin sağlık sorununu çözmeye odaklı anlayışlarla toplumsal hiç bir sorun çözülemez. Gıda yardımı ve sağlıklı yaşam destekleri ücretsiz ve herkese ulaşacak şekilde hızla planlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem