Bakan Karaismailoğlu'ndan Van Feribot İskelesi'ne ziyaret 

Bazı açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Feribot İskelesi Sahali'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Karaismailoğlu, Van’a yaklaşık 9 mil

Van Haberleri 17.08.2020 15:13:04 0
Bakan Karaismailoğlu'ndan Van Feribot İskelesi'ne ziyaret 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD Feribot İskelesi Sahali'ni inceledi. Buradan yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, Van'ın önemli lojistik merkezi olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu’na sahil iskelesi incelemelerinde Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış ve kurum amirleri eşlik etti.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, Van ile ilgili bakanlığın projeleri ve yatırımları konusunda gerekli istişarede, incelemelerde bulunduklarını belirtti. 

"VAN'A YAKLAŞIK 9 MİLYAR TL CİVARINDA PROJE YAPILDI"
Van’ın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerin planlamasını yapmak olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Van bölgesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana çok sayıda proje yapıldı ve onlarca proje ise bitti. Van’a yaklaşık 9 milyar TL civarında proje yapıldı. Devam eden pek çok da projemiz var. İnşallah vatandaşın yaşam koşullarını rahatlatacak projeleri bir bir hizmete alacağız ve yenilerini yapacağız” dedi.

"VAN ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ BÖLGELERİNDEN BİR TANESİ"
Çevre Yolunu Vanlıların hizmetine açacaklarını dile getiren Karaismailoğlu, “İnşallah orada da ciddi ilerlemeleri kaydedip Vanlıların hizmetine sunacağız. Van ülkemizin en önemli bölgelerinden bir tanesidir. Cumhurbaşkanımızın değer ve önem verdiği bir bölgedir. Şuan Van Gölü kıyısındayız. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının Van Feribot İskelesinin bulunduğu yerdeyiz. Salgın sürecinde demir yollarının önemi biraz daha anlaşıldı. Buradaki kapasite iki katına çıktı. İran ile olan ticaret demiryollarından sağlanmaktadır. Ülkemize lojistik anlamında çok büyük değer katan bir bölgedir” diye konuştu.

"VAN, TÜRKİYE İLE İRAN'IN LOJİSTİK ANLAMINDA BAĞLANTI SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR NOKTADIR"
Lojistik olarak en çok önem verdikleri konuların başında demiryolu olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Ülkemizde şu an demiryolu taşımacılığı, genel taşımacılık içerisinde yüzde 4’lerdedir. Kısa zamanda bunu yüzde 10’lara çıkarmayı, 2025 sonrası da yüzde 20’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Lojistik olarak en çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi demiryolu taşımacılığıdır. Burası da Türkiye ile İran’ın lojistik anlamında bağlantı sağlayan önemli bir noktadır. İskele etrafında çevre düzenlemesi başladı. İkinci iskeleyi de yapıp aynı anda iki tane feribot yükleme-boşaltma yapabilecek şekilde yılsonuna kadar buradaki işlerimizi tamamlayacağız. Burayı da kısa sürede daha güzel bir şekilde Vanlıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu daha sonra PTT Baş Müdürlüğü'nü ve Gürpınar Belediyesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem