Bakan Eroğlu Van'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Burada huzur iklimini meydana getireceğiz. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. PKK, DEAŞ, FETÖ, bütün terör örgütlerini perişan ederek, en son terörist etkisiz hale gelinceye kadar mücadele deva

Van Haberleri 17.08.2017 18:32:10 0
Bakan Eroğlu Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2017 18:32

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 31 milyon lira tutarındaki 20 adet yatırımın açılışı için geldiği kentte, Van Valiliğini ziyaret ederek, basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Bakan Eroğlu, Van depremi sonrasında bölgede yapılan çalışmalara değinerek, “Depremin ardından Başbakanımız, bakanlarımız yarım saat sonra buradaydı. Bir yıl içinde konutlar tamamlandı. O zaman 8 milyar lira kaynak buraya aktarıldı ve Van neredeyse tamamen yeniden inşa edildi” dedi.
 

Geçen yıl 794 milyon liraya mal olacak 42 projenin müjdesini verdiklerini, bunlardan 19'unu tamamladıklarını ve 23 tanesinin de çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Hükümet olarak Van'a büyük önem veriyoruz. Peki ne yaptık şimdiye kadar? Şu ana kadar 23 milyar liralık yatırım yaptık. Burada deprem için yapılan muazzam yatırımlar var. Biz onları dahil etmedik. Ayrıca 2045 yılına kadar da Van’da su sorununa kalıcı çözüm getirdik. Çalışmalarımızla 336 bin dekar alan sulamaya açıldı. Bu sulama sayesinde çiftçilerimiz ilave gelir elde ediyor. Orman varlığında çok fakir. 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Erciş ile ilgili müjde vermek istiyorum. Morgedik Barajını inşa ettik. Oradan ilçeye su veriyoruz. Orman açısından Van çok fakir. Bize yer verildiği takdirde sonbaharda ekim yapmak için hazırız. Bazı alanlar mera görünüyor, ama mera vasfı yok. Bu alanlar belirlensin biz oraları ağaçlandıralım. Köylere gelir getirici ormanlar kurma konusunda seferberlik başlattık."
 

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada da Van'ın referandumda oy oranını arttırdığını anımsatan Eroğlu, tüm parti teşkilatlarına özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. AK Parti’nin dünyanın en büyük siyasi organizasyonu olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Önümüzde büyük bir seçim var. Eskiden yüzde 34-35 oy oranıyla hükümete geliniyordu. Ama o dönem yeni anayasayla kapandı. Cumhurbaşkanlığı sistemi sizlerin oylarıyla başlayacak. Dolayısıyla iktidar olmak için yüzde 50+1 gerekiyor. Herkesi kucaklayacağız. 80 milyon vatandaşı kucaklayacağız. Zaten bizim anlayışımızda bu var. Elbirliğiyle 2019 seçimlerinde öncelikle belediye seçimlerini, ardından da kasım ayında yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde Van'dan büyük bir gayret bekliyoruz. Sizlerden yüzde 60-65 oranında oy bekliyoruz. Biz hükümetten başka Van'a sahip çıkan yok” diye konuştu.
 

Bakan Eroğlu, buradaki konuşmanın ardından toplu temel atma törenine katılmak üzere Van Devlet Tiyatrosu Salonu’na geçti.

Anahtar Kelimeler: Bakan Eroğlu Van’da
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ