Arvas’tan THY’e Van uçuşlarında fahiş fiyata son verilsin mektubu

AK Parti hükümetleri tarafından halkın yolu haline dönüştürülen hava yolu ulaşımında, son yıllarda Van uçuşları ile ilgili fahiş fiyat uygulamasının durdurulmasına yönelik bir girşim de AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'

Van Haberleri 4.07.2019 16:07:27 0
Arvas’tan THY’e Van uçuşlarında fahiş fiyata son verilsin mektubu
Tarih: 01.01.0001 00:00


VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Milletvekili Arvas, hava yolu firmaların Van’a uygulanan fahiş fiyat uygulaması nedeniyle THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye Vanlıların taleplerini içeren bir mektup gönderdi
 
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, hava yolu firmaların Van’a uyguladıkları fahiş fiyat uygulaması nedeniyle Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye konuyu anlatan bir mektup gönderdi. Van’ın hava yolu bakımında ne derece önemli bir konumda olduğunu belirten mektupta, Van’ın bölgeyle birlikte 2,5 milyon insana hitap edildiği ifade edildi. 
 
ARVAS; FİYATLAR CAZİP HALE GETİRİLSİN
Havalimanın bakımı tamamlanmasına rağmen uçuşların sefer sayısının kademeli olarak azaltıldığına dikkat çekildi. Van’ın Türkiye’nin uçak bilet fiyatı bakımında en yüksek ilerin başında geldiği ifade edilen mektupta Arvas, Van’a uçak seferlerin artırılarak bilet fiyatların daha cazip bir noktaya getirilmesini talep etti.  
 
İşte Arvas’ın Vanlıların taleplerini kaleme alarak Ekşi’ye gönderdiği mektubun tamamı:
 
“Sayın Bilal Ekşi

Türk Hava Yolları Genel Müdürü
 
Değerli Genel Müdürüm, havayolu ulaşımı bakımından bölgenin merkezi konumunda bulunan Van, 1 milyon 200 bini aşkın nüfusu ile birlikte aynı zamanda Hakkâri, Bitlis, Ağrı ve Muş illerinin aralarında bulunduğu yaklaşık 2,5 milyon nüfusa hitap etmektedir. Dört mevsim yapılan çok çeşitli turizm etkinlikleri nedeniyle ilimize gelen yerli ve yabancı turistler, yine ilimizin askeri ve öğrenci potansiyeli de göz önünde bulundurulduğunda Van, Türkiye’nin yolcu sayısı noktasında ilk 10 kentinden biridir. Yıllık yolcu kapasitesi yaklaşık 1 milyon 500 bin olan ilimizde, 2017-2018 yıllarında devam eden havalimanı tadilatı nedeniyle uçuşlar kısıtlanmış dolayısıyla vatandaş mağdur olmuştu.

Havalimanı bakım onarım faaliyetlerinin Ekim 2018 tarihi itibariyle tamamlanmış olmasına rağmen kademeli düşürülen sefer sayılarının arttırılmaması nedeniyle vatandaşların mağduriyeti devem etmektedir. Günlerce bilet bulamayan vatandaşlar ve bileti yüksek fiyata almak zorunda olan yolcuların yaptığı şikâyetler her geçen gün artmaktadır.  Konu ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve Turizmciler aracılığıyla bize ulaşan tepkilerde keza artış göstermektedir. Bilet fiyatları incelendiğinde Ankara ve İstanbul’a yapılan uçuş sayılarının az olması sebebiyle cereyan eden yüksek bilet fiyatları nedeniyle Van,   Türkiye’nin en yüksek fiyatla uçan kentlerin başında gelmektedir. Bölgesinde cazibe merkezi olan kentimizin zengin potansiyelinin değerlendirilmesi ve katma değere dönüşmesi havayolu ulaşımı ile yakından ilgilidir. Türkiye’deki en uzun iç hat uçuş noktalarından biri olan Van’a uçuş seferlerinin arttırılması ve fiyatların cazip hele getirilmesi gerekmektedir.  Kısıtlı uçuşlara rağmen %100 doluluk oranına ulaşmış özellikle Ankara ve İstanbul seferlerinin arttırılması yönünde planlama yapılması önem arz etmektedir.

“Havayolu, Halkın” yolu anlayışı ile yaşadığımız mağduriyetin giderilmesi ve şehrimizin beklentilerinin karşılanması hususunda Türk Hava Yolları tarafından Van’a yapılan Ankara ve İstanbul uçuş seferlerinin arttırılması veya gün aşırı ilave seferlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.”
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem