Arslan Yılmaz, Terziler Odası Başkanlığına aday

Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan, Arslan Yılmaz, 'Van'da son yıllarda tekstilde yaşanan değişim ile sektör ekonomik ve istihdam açısından umut veriyor. Anc

Van Haberleri 6.12.2017 16:32:38 0
Arslan Yılmaz, Terziler Odası Başkanlığına aday
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk'ün Haberi

 

Van'daki esnaf odalarında Ocak 2018 itibariyle başlayan oda seçimleri için adaylar ortaya çıkmaya başladı. 

 

'ODAMIZ ARTIK 28 YILLIK YÖNETİM ANLAYIŞI İLE YÖNETİLEMEZ'

Bugün düzenlediği basın toplantısı ile Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Arslan Yılmaz, dünyada hızla değişen üretim ve tüketim anlayışına paralel olarak sektörlere öncülük yapması gereken oda yönetimlerinde de değişim yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. 

 

Sadece ada başkanlığına değil gerçekleşmesi gereken değişimi sağlamaya da aday olduğunu ifade eden Arslan Yılmaz, "28 yıl önce odamızı yönetmeyen başlayan arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Ancak artık yükselen değer Türkiye'nin yeni vizyon ve misyonuna uygun bir yönetim anlayışı ile sektörümüze öncülük edilmesi gerekiyor. Yeni Türkiye'nin vizyonuna uygun bir ekip çalışması ile meslektaşlarımıza ve kentimize hizmet etmek istiyoruz. Bu nedenle oda başkanlığına aday oldum" dedi.

 

‘İRAN’A İHRACAATTA GİYİM SEKTÖRÜ LİDER’

Urartu Oteli'nde basın düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Van, hem Ortadoğu’ya, hem Orta Asya’ya açılan bir kapı ve Türkiye’nin değil, bölgenin en önemli merkezlerinden biridir. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler ve turistlerin yoğun ilgisi Van’ın önemini somut bir şekilde ortaya koyuyor.

 

Van’ın İran sınırının 300 kilometre olduğuna işaret eden Yılmaz, “Van ile İran arasında ciddi bir ticari işbirliği yaşanıyor. Tam da bu noktada önemli bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Evet, kentimize İranlılar geliyor ve ciddi bir alışveriş hareketliliği yaşanıyor. Örneğin, istatistiklere bakıldığında 2023 vizyonu kapsamında 1 milyar dolar ihracat hedefi bulunan Van, 39 milyon dolar ile son yılların en yüksek ihracat rakamlarına ulaşmıştı. Van’ın yılın üçüncü çeyreğinde 32 milyon dolar civarındaki ihracatında başı, 8 milyon dolar civarında bir rakam ile giyim eşyası çekiyor. Yani Van, İran’a şu sıralar en çok giyim satıyor” dedi.

 

‘TEKSTİLDE GELİŞEN VAN’IN GÜÇLÜ BİR ODASI VE TEMSİLCİLERİ OLMALI’

Tekstil Kentin önemine de vurgu yapan Arslan Yılmaz, “Giyim ihracatının artmasında Tekstil Kent ve ardından açılan üretim merkezlerinin de payı büyük. Daha düne kadar tutmaz denilen tek Tekstil Kent kabuğuna sığmadığı gibi, önemli yatırımların da öncüsü oldu. Hatta cazibe merkezleri ve benzeri programlarla Van’da yatırım yapmak için bekleyen çok ciddi de firmalar var. Van tekstilde İran ve diğer Ortadoğu ve Orta Asya ülkeleri için yeni bir alan olabilir. Ama bunun için oturup beklemeyeceğiz. Bunun için biz Vanlılar, da sorumluluk alıp bu yükselişin parçası olacağız. Böyle bir süreçte bizler de böyle bir görev için Van’ın ve sizlerin huzurundayız. Kentin böylesi bir süreçte güçlü bir Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar Giyim Sanatkârları Esnaf Odası temsiliyetine ihtiyacı olduğuna kanaat getirerek, bizler de bu yolda aday olmaya karar verdik. Biz bu süreci Van’ın lehine kullanmaya, Van’ın tekstil, hazır giyim ve diğer tüm üretim sektörlerinin bu yükselişte pay sahibi olması, katkı sunması noktasında en çok üyesi olan oda olarak, sürecin içinde olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VAN’DA DEĞİŞİMİ BİRLİKTE SAĞLAYACAĞIZ

Van’da güzel işlerin olacağını ve kendilerinin de söz konusu oda ile bu işin içinde olacaklarını belirten Arslan Yılmaz, “Sadece bir oda olmayacağız. Bir odaya tıkılıp kalmayacak, büyüyen bu sektöre öncülük edeceğiz. Esnafımızı cesaretlendirip destek olacağız.. Van, tekstilde, konfeksiyonda ve diğer giyim ürünlerinde lider olmaya bu kadar yakınken, bizler projelerimiz ile odamızın değerli üyelerinin ve ilimiz esnafının bu gelişmenin içinde olmasını, gelişmeye destek olmasını ve pay almasını istiyoruz.. Bunun için biz de ‘varız’ diyerek yola çıktığımız odamızın başkanlık yarışı ile 28 yıldır sürdürülen yönetim anlayışının değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Van için ve esnafımız için çıktığımız bu yolda üyelerimizin ve dostlarımızın desteği ile büyük bir başarıya imza atacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

Van Postası Haber

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem