Araba lastiğiyle dünya şampiyonasına hazırlanıyor

Milli kayakçı Ömer Ayçiçek, dünya kayak şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için araba lastiğine geçirdiği halatı beline bağlayarak çalışmalarını asfaltta sürdürüyor.

Van Haberleri 28.09.2018 09:35:19 0
Araba lastiğiyle dünya şampiyonasına hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.09.2018 09:35

Van'ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Mahallesi’nde kornişle kayak sporuna başlayan ve bu başarısıyla milli takıma seçilen Balkan 2.'si Ömer Ayçiçek, kendi imkanlarıyla önümüzdeki kış sezonu için büyük bir azimle çalışıyor. Kış sporlarının en zorlu branşlarından olan kayaklı koşuda 2019 kış sezonu için hazırlanan milli kayakçı Ayçiçek, Avrupa ve dünya şampiyonasında iyi bir derece almak için imkansızlıklara rağmen tekerlekli kayakla asfalt yolda antrenman yapıyor. Çalışmaları noktasında ailesinden büyük destek alan Ayçiçek, günlük belirli periyotlarda kışa yönelik hazırlıklarına devam ederken, kampa girmek için de yetkililerden destek bekliyor. 


İHA muhabirine konuşan milli kayakçı Ömer Ayçiçek, önümüzdeki kış sezonu için kendi imkanlarıyla hazırlık yaptığını belirtti. Dünya kayak şampiyonasında iyi bir derece alacağına inandığını ifade eden Ayçiçek, "Bu yüzden kendi imkanlarımla zorlu şartlarda çalışıyorum. Her yıl kamp dönemi geçiyoruz. Ancak bu yıl biraz sıkıntı yaşadık ve yaz kampları açılmadı. Kamp yapılmadı, ama ben yılmadım. Kendi imkanlarımla ailemin bana verdiği destekle çalışmalarıma devam ediyorum. Çünkü benim bir hedefim var ve o hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Dünya şampiyonası ve Avrupa’da derece yapmak için daha iyi çalışmamız gerekiyor. Bu yüzden bize de daha iyi imkanların sunulması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

 

"Hedefim dünya şampiyonasında derece yapmak" 


Hedefine ulaşmak için zorlu şartlarda çalıştığını ve bu konuda destek beklediğini dile getiren Ayçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Günlük periyotlar halinde çalışmalarıma devam ediyorum. Günde 3 ile 5 saat arası çalışıyorum. Çalışmalarımız bazen kısa, bazen uzun olabiliyor. Sadece tekerlek değil, dağ koşuları ve yürüyüşler yapıyorum. Benim köyüm buna çok uygun, ama sürekli yüksek irtifada çalışmak iyi değil. Daha önce 2 kez dünya şampiyonasına katıldım. Balkan ikinciliği ve üçüncülüğü, Uluslararası Kayak Federasyonunda ikincilik, üçüncülükler aldım. Bundan sonraki hedefim Avrupa ve dünya şampiyonasında derece yapabilmek olacak." 


Milli kayakçının babası Kıyasettin Ayçiçek ise, çocuğunun daha iyi yerlere gelmesi ve dünya kayak şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi için yetkililerden destek talep ederek, "Ömer’e kendi imkanlarımızla yardımcı oluyoruz. Ömer yaklaşık 6 aydır olimpiyatlardan gelmiş, ancak bu süreye kadar kamp yapmamış. Şu an kendi imkanlarıyla kamp yapıyor. Bir baba olarak çocuğumun daha iyi yerlere gelmesi için elimden gelenini yapacağız. Ancak yetkililerden de bir destek bekliyoruz" diye konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ