Anadolu Mektebi, Van’da Necip Fazıl’ı anacak

Gençlerin yerli, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, kültür ve medeniyetimizin gelişmesine katkı sunmuş yazarların belli başlı eserlerini okuyarak kendilerini geliştirmelerini ve hayatlarına istikamet belirlemelerini amaç edinen Anad

Van Haberleri 1.10.2019 12:07:22 0
Anadolu Mektebi, Van’da Necip Fazıl’ı anacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.10.2019 12:07

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşecek programa Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek veriyor. 2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 10.00'da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Nihat Bayşu Konferans Salonunda icra edilecek programın açılış panelinin ardından aynı gün saat 14.00'te Atatürk Anadolu Lisesi. Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi ve Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde de Anadolu Mektebi öğrencileri tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in farklı yönleri anlatılacak.  3 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlenecek kapanış paneliyle de program sona erecek.

Türkiye’nin 9 farklı şehrinden 20 öğrencinin panelist olarak görev alacağı programa yaklaşık 70 Anadolu Mektebi mensubu dâhil olacak. Program kapsamında yazar-öğrenci buluşmaları, sanat yönetmenliğini Nebahat Konu Yılmaz'ın yaptığı Ankara Devlet Klâsik Türk Müziği Konseri, Van şehir merkezi ve Erciş ilçesinde bulunan tarihi ve doğal güzelliklere yönelik düzenlenecek kültür gezileri de farklı etkinlikler olarak yerini alacak.

VAN İSLAM COĞRAFYASININ EN ÖNEMLİ KENTİDİR
Programla İlgili açıklama yapan Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkam Prof. Dr. Sami Güçlü, Van'da Necip Fazıl Kısakürek'le İlgili program yapmanın özel bir heyecanı İçerisinde olduklarının altını çizdi. Bu şehrin Necip Fazıl Kısakürek ve Büyük Doğu ekolüne gönül verenler için müstesna bir yeri olduğunu belirterek, Üstadın fikir ve aksiyon yönünün istikamet bulmasındaki en büyük vesileyi Seyyid Abdülhakim  Arvasi’dir.  Arvasi de bu şehrin ve İslam coğrafyasının en önemli isimlerinden biridir.” dedi.

FİKİR SANAT AKSİYON: NECİP FAZIL KISAKÜREK PROGRAMINA DAVET
Kendilerini Van'a çeken bu manevi iklimin yanı sıra Anadolu Mektebinde öğrenciyken Erciş'e öğretmen olarak atanan ve burada Anadolu Mektebi kapsamında okumalar yaptırıp öğrenci yetiştiren bir öğretmenin varlığını da ifade eden Güçlü, Erciş'te filizlenen bu emeğin kendilerini Van'a davet niteliğinde olduğunu da sözlerine ekledi. Erciş'teki öğretmenin öncülüğündeki okuma grubunun Necip Fazıl'a geçmeden önce Mustafa Kutlu, Tank Buğra, Cengiz Aytmatov ve Samihâ Ayverdi okumalarını tamamladıklarını ve 02 ve 03 Ekim 2019 tarihlerinde Van'da düzenlenecek Fikir Sanat Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek programı hakkında ilgilileri bilgilendirdi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ