Ambulans şoförü taşıdığı hastayla aynı kaderi paylaştı

Siirt’te Ambulansla Taşıdığı Hastayı Acille Bıraktıktan Sonra Dönen Hüseyin Karaaslan İsimli Ambulans Şoförü, Taşıdığı Hastayla Bir Saat Sonra Aynı Kaderi Paylaştı.

Van Haberleri 18.02.2020 14:13:20 0
Ambulans şoförü taşıdığı hastayla aynı kaderi paylaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2020 14:13

Siirt’te ambulansla taşıdığı hastayı acile bıraktıktan sonra dönen Hüseyin Karaaslan isimli ambulans şoförü, taşıdığı hastayla bir saat sonra aynı kaderi paylaştı.

Siirt’te ambulans şoförü olarak çalışan Hüseyin Karaaslan (45), tip 1 diseksiyon ‘kalpten çıkan ana damar yırtığı’ rahatsızlığı bulunan Halit Turan (52) isimli vatandaşı hastanenin aciline taşıdı. Hastayı bıraktıktan sonra sırtında bir ağrı hisseden ambulans şoförü Karaaslan, bir saat sonra hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan teşhis sonucu Karaaslan’ın da taşıdığı hasta gibi tip 1 diseksiyon rahatsızlığının bulunduğu tespit edildi.

Siirt Devlet Hastanesinde bulunan her iki hasta daha sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada ambulans şoförü Karaaslan, Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Murat Sezgin ve Op. Dr. Mehmet Aşam tarafından yapılan 5 saat süren operasyonun ardından ana damar yırtığı başarılı bir şekilde onarıldı. Aynı rahatsızlığı bulunan Halit Turan isimli hastanın ise şu an sağlık durumunun iyi olduğu ve ameliyat planı yapıldığı belirtildi. Doktorlar daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirterek, durumu ilginç bir tesadüf olarak yorumladı.

Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Remzi Sarıkaya, ambulans şoförünün taşıdığı hastayla aynı hastalığı taşıdığının tespit edildiğini ifade etti. Hastaların başvuru şeklini ilginç bulduğunu dile getiren Başhekim Yardımcısı Sarıkaya, “Bize başvurmadan önce Siirt ilinden aort diseksiyonlu bir hasta taşıyor. Kendisi ambulansta görev yapan bir sağlık çalışanıdır. Hastayı hastanemize taşıdıktan sonra eve döndüğünde sırt ağrısı hissediyor. Hastanenin aciline başvurduğunda taşıdığı hastayla aynı hastalığı taşıdığı tespit ediliyor. Bunun üzerine bizimle iletişime geçtikten sonra hastamızı merkezimizde kabul ettik. Daha sonra doktor arkadaşımız hastaya başarılı bir operasyon uyguluyor” dedi.

“Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık”

Ambulans şoförünün taşıdığı hastanın tanısını bir saat sonra kendisinde gördüğüne dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Dr. Murat Sezgin ise “Yöremizde tuz tüketiminin yüksek olmasından dolayı diseksiyon hastalarını çok sık görmekteyiz. Böyle bir hikâyeyle daha önce karşılaşmadım. Tip 1 diseksiyon diye bir hastayı acile götürüyorsunuz. Bu hastayı acile bırakıp evinize giderken şiddetli bir sırt ağrısı hissediyor, bunun üzerine siz de acile gidiyorsunuz ve sizin de tip 1 diseksiyon hastası olduğunuz ortaya çıkıyor. Bu çok ilginç bir olay. Biz daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. Ambulans şoförü hastamız, taşıdığı hastanın tanısını bir saat sonra kendisinde görüyor” şeklinde konuştu.

Kalpten çıkan ana damar yırtığı rahatsızlığının ölümcül olduğunu anımsatan Sezgin, ambulans şoförü Karaaslan’ı taburcu ederken, şu an sağlık durumunun iyi olduğu Halit Turan isimli hastaları için de bir operasyon planladıklarını kaydetti.

“Taşıdığım hastanın hastalığına yakalandım”

Hastayı hastaneye bıraktıktan sonra taşıdığı hastayla aynı hastalığı taşıdığını fark ettiğini dile getiren ambulans şoförü Hüseyin Karaaslan da, “Dönüşten bir saat sonra taşıdığım hastanın hastalığına yakalandım. Yakınlarım sağlık ekibinden yardım istedi. Gelen sağlık ekibi beni Siirt’teki hastaneye götürdü. Yapılan müdahalenin ardından bende Van’a sevk edildim. Burada tedavi altına alındım, ameliyat edildim. Van’da iyi ki böyle bir hastane var. Sağlık durumum şu an çok iyi. Allah doktorlardan razı olsun” diye konuştu.

Yardımıma gelen ambulans şoförünün kendisiyle aynı hastalığı taşıdığını öğrendiğini söyleyen Halit Turan ise şunları söyledi:

“Hüseyin kardeşimiz tedavi olup sağlığına kavuştu. Bugün taburcu edildi. Beni de ziyaret etmeye geldi. Çok sevindim. İnşallah bende ameliyat olup sağlığıma kavuşurum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ