Alman Atlas Group'tan Van'a 2 Milyon Euro'luk Yatırım

Alman Atlas Group yönetim kurulu başkanı Fil Filipov ve CEO’su İbrahim Stitou, yatırım imkanlarını konuşmak üzere, dün akşam özel uçakla geldiği Van’da bir çalışma toplantısına katıldı.

Van Haberleri 14.02.2017 16:11:46 0
Alman Atlas Group
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziya Türk’ün Haberi

 

Alman Atlas Group yönetim kurulu başkanı Fil Filipov ve CEO’su İbrahim Stitou Van’da yatırım imkanlarını konuşmak üzere, dün akşam özel uçakla geldiği Van’da bir çalışma toplantısına katıldı.

 

Almanya’da faaliyet gösteren Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Fil Flipov ve CEO’su İbrahim Stitou Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif  Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan’ın öncülüğünde bir heyet ile Van’a geldi.

 

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç, İşadamları Fazıl Kaplan ve Adnan Ertürk’ün de katıldığı, Atlas Group heyeti ile birlikte özel olarak düzenlenen çalışma yemeğinde, Van’daki yatırım imkânları değerlendirildi.

 

200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yapılan toplantı sonrasında görüşmelerin içeriği hakkında Van Postası Gazetesi’ne özel bilgi veren Başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, “Aslen Bulgaristanlı olan ve Almanya’da yatırımları bulunan İşadamı Fil Filipov ve CİO’su İbrahim Stitou, daha önce sağladığımız temaslar sonrasında, yatırım imkânlarını araştırmak ve bu konuda görüşmeler yapmak üzere Van’a geldi. Kepçe, vinç gibi birçok türde iş makinesi üretimi yapan Atlas Group heyetinin, bizden 50 dönüm civarında bir arsa talebi oldu. Finans sorunu olmayan ve kredi istemeyen yatırımcı, yatırımını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek için sadece bürokratik işlemlerde yardımcı olunmasını ve kolaylık gösterilmesini istedi. Fabrika projesi olarak daha önce önerdiğimiz Kars Ardahan ve Iğdır’da uygulanan projeleri benimsediler. 2 milyon euroluk bir yatırım maliyeti ile kurulacak olan tesiste, üretilecek iş makinelerinin yüzde 30’u iç piyasaya, yüzde 70’i de ihracata yönelik olacak. 200’ün üzerinde istihdam sağlayacak olan tesis ile bölge, yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek, Orta Asya, Ortadoğu ve Uzak Doğuya ihracat yapan Avrupalı yatırımcıların yatırım tercihleri arasında yer alacak. Cazibe Merkezleri çerçevesinde sağladığımız imkânlar ve desteklerimizi anlattık. Bu kapsamda özel destek olmak için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz,  Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile de görüşmelerini sağlayarak destek talebinde bulunacağız” dedi.

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem