AK Partili Arvas, "Yaşanan afetler üzerinden algı oluşturmak kimseye bir şey kazandırmaz"

Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketiyle ilgili Mecliste konuşan 27. Dönem Van Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Abdulahat Arvas, "Yaşanan afetlerde ihmal ve hata var algısı oluşturmak kimseye bir şey kazandırmaz&

Van Haberleri 13.02.2020 15:17:56 0
AK Partili Arvas, "Yaşanan afetler üzerinden algı oluşturmak kimseye bir şey kazandırmaz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, yaşanan afetlerde ihmal ve hata var algısı oluşturmak veya düşen çığı birine bağlamak ve kamuoyunu yanıltmanın kimseye faydasının olmayacağını söyledi.

Van-Bahçesaray karayolunun 33'üncü kilometresinde Salı günü çığ düştü. Çığın altında kalan iş makinesi ve minibüsteki yedi kişi kurtarılırken, beş kişi de hayatını kaybetti. Daha sonra çığ altında kalan iki kişi için kurtarma çalışması başlatıldı. Aralarında Çalışmalar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve UMKE'ye bağlı ekiplerin de olduğu yaklaşık 350 görevli gönderildi. Çalışmaların yapıldığı noktaya Çarşamba günü sabah saatlerinde bir kez daha çığ düştü. Aralarında güvenlik görevlilerinin de olduğu 41 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşanan çığ felaketiyle ilgili kentte bir suçlu arayan bazı kesimlere cevap Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ’tan geldi. Arvas, kentte oluşturulmak istenen algının doğru olmadığını söyleyerek şu şekilde konuştu: “Van’da 3 müfettiş detaylı inceleme yapıyor. Yaşanan afetlerde ihmal ve hata var algısı oluşturmak veya düşen çığı birine bağlamak, kamuoyunu yanıltmak kimseye bir şey kazandırmaz aksine kaybettirir.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem