AK Parti’li Arvas: “Van, Anadolu’nun Asya’ya açılan kapısıdır”

Ak Parti’li Arvas, Beraberindeki Tümsiad Van Şube Başkanı Ve Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler Ve Kültür Ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ İle Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı Ziyaret Etti.

Van Haberleri 19.07.2019 17:31:01 0
AK Parti’li Arvas: “Van, Anadolu’nun Asya’ya açılan kapısıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2019 17:31

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas; Van’ın, Anadolu’nun Asya’ya açılan kapısı olduğunu belirterek, “Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya’nın kesiştiği bölgede yer alan şehrimize, 500 kilometrelik mesafede 7 ülke bulunuyor” dedi.

AK Parti’li Arvas, beraberindeki TÜMSİAD Van Şube Başkanı ve Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Kültür ve Turizm Bakanlığında temaslarda bulunan Milletvekili Arvas, Van’da turizmin çeşitlendirilmesi ve teşvik edilmesi konusunda taleplerini Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a iletti. Özellikle Van Turizm ve Seyahat Fuarının önemini ve gerekliliğini ifade eden Van heyeti; Kültür Merkezi, İl Halk Kütüphanesi, Van Müzesi, Van Gölü Ekspresi ve Van ilinin tanıtımı konusunda destek istedi.

Milletvekili Arvas, turizm konusunda zengin bir potansiyele sahip olduklarını ifade ederek, farklı medeniyetlerin bıraktığı izlerle Van’ın çok zengin bir tarihe sahip olduğunu söyledi. İlk yerleşim yerlerinden biri olan Van’ın, halen yaşam alanı olarak kullanılan dünya üzerindeki ender yerleşim bölgelerinden biri olduğunu hatırlattı. Van’ın, Anadolu’nun Asya’ya açılan kapısı olduğunu belirten Arvas; Ortadoğu, Kafkaslar ve Orta Asya’nın kesiştiği bölgede yer alan Van’a 500 kilometrelik mesafede 7 ülke olduğunu vurguladı. Van’ın her alanda söz konusu bu ülkelere (Irak, Suriye, İran, Azerbaycan, Nahçıvan, Gürcistan ve Ermenistan) hitap ettiğini dile getiren Arvas, bölgenin koşulları ve mevcut olanaklara rağmen Van’ın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Turizm fuarının paydaşları ve hitap ettiği kitlenin Van’ı ziyaret etmesinin etkilerine dikkat çeken Arvas, turizm çeşitliliği ve alt yapısı güçlendikçe Van’ın bu sektörden daha büyük pay alacağına inandığını belirtti. Arvas, Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kenti olduklarını ve 19 bin 69 kilometrekare yüz ölçümü ile coğrafi olarak Türkiye’nin 6. büyük ili olduklarını ve otuz büyükşehirden biri olarak da nüfus yoğunluğunun en yoğun olduğu 19. kent olduğunu söyledi.

Milletvekili Arvas, turizm sektörünün bacasız bir fabrika olduğunu söyleyerek, “Turizmin gelişmesi sadece Bakanlıkla değil Van’da bu işle iştigal eden etmeyen herkesin sorumluluğudur. Van halkı olarak yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamakta özverili davranmalı ve hassasiyet göstermeliyiz. Özellikle esnaf ve tüccarlarımız bu konuda Van’ın aynasıdır. Turizm sektörünün bütün paydaşları denetim konusunda gönüllü olarak, memleketin menfaatine olan güzellikleri sahiplenmelidir” diye konuştu.

Ajans Asya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, fuarların günümüz pazar koşullarında tarafları karşı karşıya getiren ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayan güçlü aktivitelerden biri olduğunu belirtti. Fuar organizasyonlarının sadece organizatör firmalar ya da katılımcı firmalar açısından değil, düzenledikleri şehir, bölge ve hatta ülkeler için olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Güler, düzenlendikleri ilk dönemlerden beri fuar organizasyonlarının yöre halkının sosyal ve kültürel gelişimlerine önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti. Güler, “Fuar dönemi boyunca, fuarı ziyaret etmek için başka şehir ve ülkelerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sayesinde kısa süreli de olsa ticari bir hareketlilik yaşanmakta ve de ekonomilere ciddi katkılar sağlamaktadır. Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği bölgede karşılama zorunluluğu, o bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ