AK Parti’li Arvas: “Aile destek merkezleri, toplumsal entegrasyonu arttırdı”

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Aile Destek Merkezlerinde Kültürel Ve Sportif Kursların Düzenlendiğini Belirterek, “aile Destek Merkezleri, Toplumsal Entegrasyonu Arttırdı” Dedi.

Van Haberleri 3.12.2019 14:09:34 0
AK Parti’li Arvas: “Aile destek merkezleri, toplumsal entegrasyonu arttırdı”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2019 14:09

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, aile destek merkezlerinde kültürel ve sportif kursların düzenlendiğini belirterek, “Aile destek merkezleri, toplumsal entegrasyonu arttırdı” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından desteklenen ve Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapımı tamamlanan Kışla Mahallesi Aile Destek Merkezi, Van Milletvekili Abdulahat Arvas ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu tarafından hizmete açıldı. Açılışta konuşan Milletvekili Arvas, AK Parti hükümetleri tarafından özellikle kadın ve çocuklara hizmet vermek amacıyla desteklenen aile destek merkezlerinin önemli bir amaca hizmet ettiğini söyledi. İsteyen herkesin bu merkezlerden istifade edebileceğini ifade eden Arvas, “Aile destek merkezleri, toplumsal entegrasyonu arttırdı. Çeşitli alanlarda beceri kurslarının da yer alacağı aile destek merkezleri (ADEM) sayesinde kadınlar, meslek edinerek aile bütçelerine katkı sağlama fırsatı da elde edecektir. Birçok yerde kursiyerler başarılı olarak aldıkları mesleki eğitimin ardından, ilgili kurumların sağladığı hibe ve kredilerle kendi iş yerlerini açarak muvaffak olmaktadırlar. İnşallah Kışla Mahallemizde de bu tür örneklere hep birlikte şahit oluruz.

Aile destek merkezlerinin sosyal bir amaca da hizmet ettiğini belirten Van Milletvekili Abdulahat Arvas, bu merkezlerde kültürel ve sportif kursların düzenlendiğini de ifade ederek, ADEM’lerde aile içi iletişim, bebek bakımı gibi birçok konuda uzman kişiler tarafından eğitim verildiğini paylaştı. Aile destek merkezinde sunulacak hizmetlerden istifade etmek isteyen anneler için merkez bünyesinde kreş düşünüldüğünü ve bununda büyük kolaylık olduğunu belirten Milletvekili Arvas, Kışla Mahallesi’nde yaklaşık üç bin kişiye hizmet verecek modern aile destek merkezi için yoğun çaba gösteren Erciş Kaymakamı başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ