AK Parti'den referandum değerlendirmesi

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 17 Nisan’da güzel bir sabaha uyandıklarını belirterek, “Dünkü referandumun sonucunun belirleyicisi bizim şehrimiz başta olmak üzere bu bölgenin oylarıdır” dedi.

Van Haberleri 17.04.2017 15:39:48 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.04.2017 15:39

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi nedeniyle yapılan referandumun sonucuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakan Şardımcısı Fatih Çiftci, Van killetvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile eski ve yeni parti teşkilatları katıldı. Toplantıda konuşan Van Milletvekili Beşir Atalay, ülke olarak 17 Nisan'da güzel bir sabaha uyandıklarını belirterek; istikrarın, huzurun müjdelendiği bir geleceğe başladıklarını söyledi. Geleceğin belirlenmesinde bölge oylarının belirleyici olduğunu ifade eden Atalay, “Dünkü referandumun sonucunun belirleyicisi bizim şehrimiz başta olmak üzere bu bölgenin oylarıdır. Bu önemli bir tespittir. Hükümetimizin bu bölgeye bakışı, geliştireceği politikalar ve getireceği hizmetler açısından bunu söylemek durumundayız. İllerimizde çıkan sonuçlara bakarsak, bunu çok daha net görüyoruz. Yeni sistem ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Milletimiz kararını verdi ve bütün bu tartışmalar bitti. Van'daki referandum sonuçları, hem oy sayısı hem de oran olarak büyük başarıdır” dedi.


“Şiddetin ve terörün siyasette yeri yoktur”
 

Van’ın elde ettiği sonuçlarla geçmişi telafi ettiğinin altını çizen Atalay, “Bundan sonra Van'da büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz. Van'da ve bölgede siyaset yapanlar şapkalarını önüne koyup düşünsünler. Biz de bu referandum sonucundan parti olarak derslerimizi alacağız. Ama burada diğer partiler de düşünsün. Biz ülkenin tüm meselelerinin dürüst, açık, şeffaf ve siyasetle çözüleceğine inanıyoruz. İddiası olan, iddiasını siyasete taşır. Ama şiddetin ve terörün siyasette yeri yoktur. Dünyada da böyledir. Şiddet ve terör geldiği zaman orada siyaset kalmaz. Onun için bölge insanı bunları görüyor. Bölge, AK Parti'nin onlar için neler düşündüğünü iyi biliyor. Bundan sonra bu bölge daha da değişecek. Eğer o partiler siyaset yapacaksa, terörden ve şiddetten arınacaklar. Bir rüzgar yakaladık ve bu rüzgarı yayalım” diye konuştu.

“Londra’da, Washington’da, Tel Aviv’de oturup Başbakan belirleyemeyecekler”
 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, HDP’nin referandum sürecinde yaptığı yanlışlara bir yenisini eklediğini vurgulayarak, “Bu dönemde Kürt halkını anlamayan, onları algılayamayan HDP oldu. Bütün her şeye rağmen Doğu ve Güneydoğu’da bu pakete çok ciddi bir destek çıktı. Kasım seçimlerine göre bile yüzde 50 civarında bu bölgenin insanı, Doğu ve Güneydoğu’da Kürt halkı, bu anayasa değişikliğine sahip çıktı. İşte HDP’nin günbegün neden eridiğinin, halkın kendisinden neden uzaklaştığının en büyük göstergesidir. HDP’nin bugüne kadar yaptığı en büyük yanlış bu değildi. En büyük yanlışlarını 6-7 Ekim’de yaptılar ve 50 insanın ölümüne sebep oldular. Bir çukur siyasetine; hendek açıp, barikat kuran terör örgütüne sahip çıktılar. 30 insanı paramparça eden bir bombacı katilinin cenazesine gidemedikleri için üzüldüler, ama taziyesine gittiler. Dolayısıyla bu manada yanlış üzerine yanlış yaptılar. En büyük yanlışları değildi bu anayasa kararı, ama en son yanlışlarıydı. Eminim bugün bir kamuoyu araştırması yapılsa, HDP birkaç puan daha kaybeder. Çünkü yine yanlış yerde durdu. Türkiye’deki ulusalcılarla, Kürtleri hiçbir zaman düşünmemiş Türk sosyalistlerle bir olmaya çalıştılar ve CHP’nin meydana getirdiği fırtınaya destek vermeye çalıştılar. Bu saatten sonra insanlar; Londra’da, Washington’da, Tel Aviv’de oturup Başbakan belirleyemeyecekler. Türkiye’de halkın yüzde 51’nin istemediği bir insan, Cumhurbaşkanı olamayacağına göre artık herkes kendine bir çeki düzen verecek” ifadelerini kullandı.

“35 yıllık darbe anayasasının en büyük değişimini gerçekleştirdik”
 

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da, 95 yıllık süregelen parlamenter sistemi yerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylandığı bir tarihi kamu oylaması geçirdiklerini belirterek, “35 yıldır darbe anayasası olan 82 Anayasası’nın en büyük değişimini gerçekleştirdik. Bu süreçte Türkiye büyük bir sınav verdi. Halkımız ve milletimiz büyük bir sınav verdi. Halkın, hukukun, halkın oylarının dediği oldu. Van da, bu süreçte sizlerin büyük desteği ve katkısıyla muazzam bir sonuç elde etti. Ben bu süreçte bu muazzam çalışmalarından dolayı milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, eski ve yeni teşkilatlarımıza, il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kollarımıza, sivil toplum örgütlerine ve özellikle Van halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ