AK Parti'den referandum değerlendirmesi

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 17 Nisan’da güzel bir sabaha uyandıklarını belirterek, “Dünkü referandumun sonucunun belirleyicisi bizim şehrimiz başta olmak üzere bu bölgenin oylarıdır” dedi.

Van Haberleri 17.04.2017 15:39:48 0
AK Parti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.04.2017 15:39

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi nedeniyle yapılan referandumun sonucuyla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakan Şardımcısı Fatih Çiftci, Van killetvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile eski ve yeni parti teşkilatları katıldı. Toplantıda konuşan Van Milletvekili Beşir Atalay, ülke olarak 17 Nisan'da güzel bir sabaha uyandıklarını belirterek; istikrarın, huzurun müjdelendiği bir geleceğe başladıklarını söyledi. Geleceğin belirlenmesinde bölge oylarının belirleyici olduğunu ifade eden Atalay, “Dünkü referandumun sonucunun belirleyicisi bizim şehrimiz başta olmak üzere bu bölgenin oylarıdır. Bu önemli bir tespittir. Hükümetimizin bu bölgeye bakışı, geliştireceği politikalar ve getireceği hizmetler açısından bunu söylemek durumundayız. İllerimizde çıkan sonuçlara bakarsak, bunu çok daha net görüyoruz. Yeni sistem ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Milletimiz kararını verdi ve bütün bu tartışmalar bitti. Van'daki referandum sonuçları, hem oy sayısı hem de oran olarak büyük başarıdır” dedi.


“Şiddetin ve terörün siyasette yeri yoktur”
 

Van’ın elde ettiği sonuçlarla geçmişi telafi ettiğinin altını çizen Atalay, “Bundan sonra Van'da büyük hedeflere doğru yürüyeceğiz. Van'da ve bölgede siyaset yapanlar şapkalarını önüne koyup düşünsünler. Biz de bu referandum sonucundan parti olarak derslerimizi alacağız. Ama burada diğer partiler de düşünsün. Biz ülkenin tüm meselelerinin dürüst, açık, şeffaf ve siyasetle çözüleceğine inanıyoruz. İddiası olan, iddiasını siyasete taşır. Ama şiddetin ve terörün siyasette yeri yoktur. Dünyada da böyledir. Şiddet ve terör geldiği zaman orada siyaset kalmaz. Onun için bölge insanı bunları görüyor. Bölge, AK Parti'nin onlar için neler düşündüğünü iyi biliyor. Bundan sonra bu bölge daha da değişecek. Eğer o partiler siyaset yapacaksa, terörden ve şiddetten arınacaklar. Bir rüzgar yakaladık ve bu rüzgarı yayalım” diye konuştu.

“Londra’da, Washington’da, Tel Aviv’de oturup Başbakan belirleyemeyecekler”
 

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, HDP’nin referandum sürecinde yaptığı yanlışlara bir yenisini eklediğini vurgulayarak, “Bu dönemde Kürt halkını anlamayan, onları algılayamayan HDP oldu. Bütün her şeye rağmen Doğu ve Güneydoğu’da bu pakete çok ciddi bir destek çıktı. Kasım seçimlerine göre bile yüzde 50 civarında bu bölgenin insanı, Doğu ve Güneydoğu’da Kürt halkı, bu anayasa değişikliğine sahip çıktı. İşte HDP’nin günbegün neden eridiğinin, halkın kendisinden neden uzaklaştığının en büyük göstergesidir. HDP’nin bugüne kadar yaptığı en büyük yanlış bu değildi. En büyük yanlışlarını 6-7 Ekim’de yaptılar ve 50 insanın ölümüne sebep oldular. Bir çukur siyasetine; hendek açıp, barikat kuran terör örgütüne sahip çıktılar. 30 insanı paramparça eden bir bombacı katilinin cenazesine gidemedikleri için üzüldüler, ama taziyesine gittiler. Dolayısıyla bu manada yanlış üzerine yanlış yaptılar. En büyük yanlışları değildi bu anayasa kararı, ama en son yanlışlarıydı. Eminim bugün bir kamuoyu araştırması yapılsa, HDP birkaç puan daha kaybeder. Çünkü yine yanlış yerde durdu. Türkiye’deki ulusalcılarla, Kürtleri hiçbir zaman düşünmemiş Türk sosyalistlerle bir olmaya çalıştılar ve CHP’nin meydana getirdiği fırtınaya destek vermeye çalıştılar. Bu saatten sonra insanlar; Londra’da, Washington’da, Tel Aviv’de oturup Başbakan belirleyemeyecekler. Türkiye’de halkın yüzde 51’nin istemediği bir insan, Cumhurbaşkanı olamayacağına göre artık herkes kendine bir çeki düzen verecek” ifadelerini kullandı.

“35 yıllık darbe anayasasının en büyük değişimini gerçekleştirdik”
 

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da, 95 yıllık süregelen parlamenter sistemi yerine Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin oylandığı bir tarihi kamu oylaması geçirdiklerini belirterek, “35 yıldır darbe anayasası olan 82 Anayasası’nın en büyük değişimini gerçekleştirdik. Bu süreçte Türkiye büyük bir sınav verdi. Halkımız ve milletimiz büyük bir sınav verdi. Halkın, hukukun, halkın oylarının dediği oldu. Van da, bu süreçte sizlerin büyük desteği ve katkısıyla muazzam bir sonuç elde etti. Ben bu süreçte bu muazzam çalışmalarından dolayı milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, eski ve yeni teşkilatlarımıza, il ve ilçe kadın kolları ile gençlik kollarımıza, sivil toplum örgütlerine ve özellikle Van halkına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ta hayatını kaybeden Kundakçı’ya duygusal veda: Kundakçı, Kars’ta unutulmadı


Van Spor

Elazığspor Kaptanı Halil İbrahim’den 2 gol, 2 asist


Van Spor

Malatya’da 31 takım Türkiye finali için yarışacak


Van Spor

Muş Gençlerbirliği U-16’da bölge şampiyonu oldu


Van Spor

Şehit Eren Bülbül Dart Şampiyonası Erzincan’da başladı


Van Spor

Diyadin’de geleceğin sporcuları keşfediliyor


Van Spor

Türkiye’nin en uzun parkurunda kürekler milli takım için çekiliyor


Van Spor

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ