AK Parti Van Teşkilatları değişecek mi? Kimler gidecek kimler kalacak? İstifası istenenler var mı?

Teşkilatlarda revizyon zamanı AK Parti, 4 yıllık seçimsiz dönemde teşkilatlarını yeniden yapılandıracak. İl ve ilçe teşkilatları ile bölge koordinatörlerinin çalışmalarıyla hazırlanacak rapor ile parti teşkilatlarında yeniden yapı

Van Haberleri 29.06.2019 14:34:37 0
AK Parti Van Teşkilatları değişecek mi? Kimler gidecek kimler kalacak? İstifası istenenler var mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Yerel seçimlerin ardından detaylı değerlendirmeleri sürdüren AK Parti, seçimsiz geçirilecek 4 yılı aşkın süreyi partide yenilenmeyi sağlama adına önemli bir fırsat olarak değerlendiriyor. Bu kapsamda parti teşkilatlarında yeniden yapılanmaya gidilmesi için çalışmaların her bölgede yapılacak tespitlerin ardından gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 
 
REVİZYON İLE AK PARTİ'DEN KİMLER TEMİZLENECEK?
Yapılacak revizyon ile, ihaleciler, gönlü HDP veya başka partilerde olup gövdesi AK Parti'de olan kriptolar, halk nezdinde itibarı olmayan AK Parti'de kazandığı nüfuz ile halka tepeden bakanlar, seçilinceye kadar davadan söz edip seçildikten sonra ulaşılmaz olup, yakın arkabalarının ve aşiretinin menfaatine göre çalışanlar, tabanı kırma pahasına akrabalarını bir yerlere yerleştirenler ile menfaatinden başka hiç bir şeyi düşünmeyenler teşkilatlardan temizlenecek.

AK Parti içinde elde ettiği nüfuz ve menaatler ile yıllardır adeta siyaset baronu haline dönüşmüş, çevresi ile birlikte teşkilatlara zarar veren ve seçmeni partiden uzaklaştıran sözde büyük, özde küçük hesapların sahipleri ve çevreleri de teşkilatlardan temizlenecekler arasında bulunuyor.

İLÇE BAŞKANLARINDAN İSTİFALAR İSTENDİ Mİ?
AK Parti Van teşkilatında önemli sayıda kişinin teşkilatlardan uzaklaştırılması bekleniyor. Hatta bazı ilçe başkanlarının istafalarının istendiği ve istifa etmeleri için belirli süreler verildiği iddiaları da AK Parti siyasi kulislerindeki yerini aldı.

Bu durumda ilçe başkanları, kadın  kolları ve gençlik kolları başkanları yönetimleri ile birlikte revizyondan büyük ölçüde etkilenecek gibi görünüyor.

ESMA GÖLGÜL ÖZDEMİR HIZLI PARLADI, ÇABUK KAYBOLDU!
KADEM Van Başkanlığı ile Van'da ismini duyurmaya çalışan, daha sonra da AK Parti Kadın Kolları MKYK'da görev verilen Esma Gölgül Özdemir, 31 Mart 2019 seçimlerine kadar Van kamuyunun gündemini çokça meşgul etmişti.

31 mart seçimlerinden sonra sessizliğe bürünen, İstanbul seçim çalışmaları sırasında da pek görünmediği iddia edilen Esma Gölgül Özdemir'in AK Parti tabanında tutunamadığı, farklı kesimlerin etkisi ile verilen görevlerde başarılı olamadığı, seçim dönemlerinde adaylık beklentilerinin de karşılanmaması nedeniyle, seçimsiz dönemde sessizleştiği, AK Parti Van Kadın Kolları kulislerinde gündemden düşmeyen iddialar arasında. 

OSMAN NURİ GÜLAÇAR MKYK'DAN GİDECEK Mİ?
Van Teşkilatı siyasi kulislerindeki en popüler iddia ise AK Parti Genel Merkez'de yapılacak revizyonda MYKY Üyesi Osman Nuri Gülaçar'ın MKYK dışında kalma ihtimalinin yüksek olduğu iddiası.

Van'daki AK Parti tabanı ile arasını iyice bozduğu, telefonlara çıkmadığı, tabanla bağını iyice kopardığı da iddia edilen Osman Nuri Gülaçar, MKYK'daki yerini koruyacak mı, yoksa revizyon ile gidecek mi merak konusu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem