Ak Parti Van Milletvekillerinden taziye mesajı

Van’ın Bahçesaray ilçesinde yolcu minibüsü ile iş makinesinin üzerine çığ düştü. Minibüsteki 6 kişi sağ kurtarılırken 5 kişi hayatını kaybetti. Olay üzerine AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas ve İrf

Van Haberleri 5.02.2020 10:49:36 0
Ak Parti Van Milletvekillerinden taziye mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde dün saat 17.00 sıralarında çığ düşmesi sonucu bir minibüs ve iş makinesi kar kütlesi altında kaldı. Kendi imkanlarıyla kurtulan kepçe operatörü Bahattin Karagülle'nin ihbarıyla bölgeye çok sayıda AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekibi sevk edildi.

GÜLAÇAR, “HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN
Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar Bahçesaray ilçesinde düşen çığda hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımladı. 

Sosyal medya hesapları üzerinden hepimizin başı sağ olsun diyen Milletvekili Gülaçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Duamız bir an önce tüm hemşerilerimize sağ salim ulaşmak. Allah her türlü afet ve felaketten korusun. Bahçesaray ilçemizdeki çığ altında kalan minibüsten 5 hemşerimizin hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Arama çalışmaları devam ediyor. Tüm hemşerilerimizin sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Bahçesaray’ımızdan maalesef acı haber geldi. 4 hemşerimizin vefat ettiğini üzüntüyle öğrendik. 7 kişi sağ olarak kurtarılırken 2 kardeşimiz için arama kurtarma çalışması devam ediyor. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelere sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

ARVAS, “HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET, YARALILARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”
Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas sosyal medya hesapları üzerinden taziye mesajı yayımladı. 
Arvas yayımladığı mesajda, “Bahçesaray ilçemizde bir minibüs ve iş makinesi çığ altında kalmıştır.  Hemşerilerimizi arama çalışmaları Belediye ve Afad ekiplerince devam ediyor. Konuyu yakından takip ediyor ve vatandaşlarımız için dua ediyoruz. çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

KARTAL, “RABBİM MEMLEKETİMİZİ HER TÜRLÜ FELAKETTEN KORUSUN”
Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal Bahçesaray ilçesinde düşen çığda hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımladı. 
Sosyal medya hesapları üzerinden yayımlanan taziye mesajı şu şekilde, “Bahçesaray ilçemizde, yolcu minibüsüne çığ düşmesi sonucu yaşamlarını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim memleketimizi her türlü felaketten korusun.”

EKİPLER ZAMANLA YARIŞTI
Köylülerin de katıldığı arama-kurtarma çalışmalarında ekipler zamanla yarıştı ve karların içinde kaybolan minibüs bulundu. Minibüsten Fethi Turan, Sadık Türkeş, Nezih Turan, Mehmet Yaralı, Veysel Atlan, Adalet Turan ve Emin Takmaz sağ olarak kurtarılırken, Saadet Tosun, Muhteber Alav, Kenan Turan ve Narıç Turan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Yaralılardan Emirhan Kaymaz da hastanede yaşamını yitirdi. 

Yaklaşık 25 dakika çığ altında kaldıktan sonra camı kırarak araçtan çıkabilen kepçe operatörü Bahattin Karagülle ise tedavi gördüğü hastanede yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: "Görentaş-Bahçesaray yolunu açıyordum. Yoğun fırtına ve tipi vardı. Karabet bölgesinde bir minibüs sürücüsünün zincir takmaya çalıştığını gördüm. Kısa süre sonra ani bir çığ geldi. Minibüs sürücüsünü 'Zincirlerini tak geri dön' diye uyardım. Sürücü 'Bir daha dene, yolu açabilirsen belki evimize ulaşırız. Yanımızda çocuklar var' dedi. Makineyi hareket ettirmemle ikinci çığın düşmesi bir oldu. Kendimi karın altında buldum. Çekicin sapıyla camı kırıp çıktım. Minibüsü aradım ancak bulamadım. Sonra köye doğru yürümeye başladım. Gelen bir minibüse bindim ve durumu yetkililere anlattım." 

Öte yandan Van'ın Erciş ilçesi Kozluca köyü yakınlarında öğrencileri taşıyan minibüs kayarak şarampole yuvarlandı. Kazada 14 öğrenci yaralandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem