AK Parti Van Milletvekili Arvas, Van Et Kombinasında incelemelerde bulundu

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ABDULAHAT ARVAS, VAN ET KOMBİNASININ BÖLGENİN EKONOMİK KALKINMASINI ETKİLEYECEK ÖNCÜ BİR KURULUŞ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Van Haberleri 28.05.2020 13:23:41 0
AK Parti Van Milletvekili Arvas, Van Et Kombinasında incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.05.2020 13:23

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van Et Kombinasının bölgenin ekonomik kalkınmasını etkileyecek öncü bir kuruluş olduğunu söyledi.

Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Et Kombinası Müdürü Nesim Baykara ile yapımı devam eden ve tamamlanmak üzere olan Van Et Kombinası tesislerini inceledi. Proje bedeli yaklaşık 55 milyon TL olan modern kombina, toplam kapalı alanı 16 bin 583 metrekare olup 900 ton depolama kapasitesine sahip. Hakkâri, Bitlis, Siirt ve Muş illerine de hizmet verecek olan Van Et Kombinasında günlük 70 adet büyükbaş ve 200 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

Milletvekili Arvas, Van’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli bakımından zengin bir kent olduğunu belirterek, “Türkiye genelinde hayvan varlığı açısından ortalamanın üstündeyiz. Büyükbaş 184 bin, küçükbaş hayvan sayımızda 2,7 milyondur. Koyun varlığında ülke gelinde birinciyiz, üretiminin yüzde 8’i ilimizde yapılmaktadır. Yine bitkisel üretimde Türkiye’nin en iyi kentlerinden biri durumundayız. Türkiye toplam mera varlığının yüzde 10’u ilimizde bulunmakta olup, mera varlığında da ilk sırada bulunmaktayız. Hayvanların beslenme kaynağı arasında önemli bir yeri olan korunga ve yonca yetiştiriciliğinde de yine Van ilk sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla bölgemizin lokomotif sektörlerinden biri olan tarım ve hayvancılığın gelişmesi için et kombinası kalkınmayı etkileyecek öncü bir kuruluştur. Et kombinası alacağı büyükbaş ve küçükbaş hayvanları keserek, üreteceği etleri karkas ve kemiksiz olarak veya et ürünleri şeklinde değerlendirmektedir. Bu nedenle Van ve bölge hayvancılığının desteklenmesinde önemli bir rol üstlenecek Van Et Kombinası, son teknoloji ile donatılacak şekilde inşa edilmiştir. Yakın zamanda hizmete açılması planlanan tesislerde, inşallah besicilerimizin yetiştirmiş oldukların büyükbaş ve küçükbaşların kesimleri yapılamaya başlanacaktır. Burada belirlenen fiyat üzerinden hayvanlar alınacak, kesim yapılarak işlenecek ve nihai tüketiciye ulaştırılacaktır. Ülkemiz hayvancılığının ve et sektörünün bugünkü modern yapıya kavuşmasında aktif bir rol üstlenen Et Süt Kurumu, piyasada kalite, güven ve istikrar sağlamak, sektörün önünü açmak gibi sahip olduğu misyon ve ortaya koyduğu vizyonu ile üretimde sürdürülebilirliği amaçlamaktadır. Nüfusun hızlı bir şekilde artış gösterdiği ve ekonomik kalkınma çabalarının yoğun olarak sürdürüldüğü bölgemizde, et ve et ürünleri sanayinin gelişmesi ve istihdam oluşması, ekonomimiz açısından önem taşımaktadır. İnanıyorum ki modern et kombinası ile bölgemiz hayvancılığı gelişecek ve verimlilik artacaktır. Bu önemli yatırımın ilimize tekrar kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sektöre, üreticilere ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ