AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu: Gönül teşkilatçılığı yapmak için yola çıktık

AK Parti Van İl Başkanlığı 7. Olan Kongresi’nde bir konuşma yapan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, gönül teşkilatçılığı yapmak için yola çıktıklarını söyledi.

Van Haberleri 31.10.2020 20:41:09 0
AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu: Gönül teşkilatçılığı yapmak için yola çıktık
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti Van İl Başkanlığı 7. Olan Kongresi’nde partililere hitap eden AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Temmuz ayında üye çalışmasında Van’da rekor kırdıklarını belirtti.

Hayallerinin ve hedeflerinin olduğunu belirten Başkan Türkmenoğlu, bundan sonraki süreçte AK Parti yönetmeliğine uyarak özellikle mevzuata bağlı kalarak çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti.

“VAN BİRÇOK MEDENİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞTIR”

Van’ın kadim bir il olduğunu belirten Türkmenoğlu, “Dünden bugüne bizimle hizmet eden bütün kardeşlerimi şükranla selamlıyorum. Bu ülke için, vatan toprağı için, bu davayı savunduğu için şehit olanları saygıyla selamlıyorum. Kadim kentimiz Van iline onur verdiniz. Doğu Anadolu’nun Yukarı Murat Bölümünün Van Gölü havzasının kıyısından 7 kilometre uzağında eğimli bir mesafede kurulan kadim kent malumunuz birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Milattan önce 4 binli yıllarda Asurlara, Medlere ve Milattan önce 800’lü yıllarda Urartulara, Romalılara, Bizanslılara, bin 232 yılında ise Selçukluya, bin 400 yılında ise Karakoyunluya, bin 535’te Osmanlıya ve nihayetinde bu kent 1896 ve 1915 yılında Ermeni zulmü, Rusların zulmünü yaşamış ve akabinde 30 bin şehit vermiş. Bu kent 1923 yılında Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte vilayet olmuştur” dedi.

“VAN KENTİNE ŞEREF VERDİNİZ, ONUR VERDİNİZ”

Van’a gelen misafirlerin gezmesi gerektiği yerler hakkında bilgi veren Türkmenoğlu, “Bu kente geldiğinizde mutlaka gezeceğiniz yerler vardır. Van Müzesini görmenizi arzu ediyorum. 7 bin yıllık tarihin süzgecini o müzede görebilirsiniz. Van Kalesi eski şehirdir. Maneviyatı yüksektir. Burayı görmenizi tavsiye ederim. Akdamar Adası’nı, Edremit’te Van’ın Seyir Tepesi’ne mutlaka uğramalısınız. Üniversitemizde Kedi Evi’ni mutlaka görmelisiniz. Tuşba’da 15 Temmuz Şehitliğini gezmelisiniz. Edremit’te güneşin batışını ve savat gümüş atölyelerimizi mutlaka görmelisiniz. Van Kahvaltısını, Van’da Rus Pazarı’nı muhakkak görmelisiniz. Bu vesile ile Van kentine tekrar şeref verdiniz, onur verdiniz” diye konuştu.

“BUGÜN AYNI ÜZÜNTÜYÜ BİZ DE İZMİR’LE BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ”

İzmir’de yaşanan depreme değinen Türkmenoğlu, “2011 yılında 23 Ekim’de aynı üzüntüyü İzmir bizimle beraber paylaştı. Bugün aynı üzüntüyü bizde İzmir’le birlikte paylaşıyoruz. Ama o gün önemli bir şey vardı. 23 Ekim gününün akşamında buraya devletin başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin bütün kabineleriyle bu kente anında imdat gibi yetiştiler ve bu kentin 1 ay içerisinde 76 bin tane çadırla, 336 bin battaniyeyle, 4 bin tane ısıtıcıyla ve kabine üyeleriyle yarasına ortak oldular. Toplamda 25 bin 742 konutumuzu 1 yıl içerisinde inşa ettiler. Bu şehrin 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşıladılar. Biz bunun yanı sıra yine Şubat ayı içerisinde aynı şekilde Başkale’de yaşadığımız deprem nihayetinde 37 yaralı ve 10 vefatımız vardı. Bunun içinde adeta bütün bakanlarımız Van’a akın akın geldiler. Biz burada Vanlılar adına başta Cumhurbaşkanımıza, bütün kabine üyelerine, Ak Parti camiasına, yapılan hizmetler adına şükranlarımızı arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU STAT DÜNYA LİDERİNİ AĞIRLIYOR”

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun bir ilke tanıklık ettiğini belirten Türkmenoğlu, “Bugün 7. Olağan Kongremizi gerçekleştiriyoruz. 8 Nisan 2018 yılında da 6. Olağan Kongremizi yaptık. Teşkilat olarak emin adımlarla bu kente daha başarıya giden yolun stratejik planlarını yapıyoruz. 2018 yılında girdiğimiz seçimlerde iyi bir netice aldık. 2019 yerel seçimlerinde de istediğimiz neticeyi aldık. Tarihin en büyük mitingini 2019 yılında gerçekleştirdik. Bu statta 96 ve 98 yıllarında Türkiye’nin en popüler futbol kulüplerini ağırladık. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’u ağırladık. Ama bugün bu stat dünya liderini ağırlıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlıyor. Bunun heyecanı, coşkusu içerisindeyiz. Gençliğin heyecanı, hanım kardeşlerimizin bize olan motivasyonu, teşkilatımızı mutlak süratle güçlendirmiştir” dedi. 

“GÖNÜL TEŞKİLATÇILIĞI YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Bu yolda hedeflerinin olduğunu belirten Türkmenoğlu, “Siyaset akademisinde yol yürüyeceğimiz arkadaşlarımızın önünü açmak adına çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Sadece Temmuz ayında üye çalışmalarımızda adeta Van’da rekorlar kırdık. Bu çalışmalar için teşkilatıma şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra hayallerimiz var. Hedeflerimiz var. Teşkilat İç Tüzüğü ve yönetmeliğine uyarak özellikle mevzuata bağlı kalarak bundan sonra çalışmalarımızı yürüteceğiz. Mahalle başkanlıklarımızı ve yönetimimizi güçlendiriyoruz. İnşallah sandık yönetimi müşahitlerimizi bugünden hazır hale getireceğiz. Amacımız sandık bazlı çalışma yapmaktır. İlçe teşkilatlarımızla kurumsallaşmaya önem veriyoruz. Yeni seçmen hareketini kuruyoruz. Gençlerin siyasete aktif olarak katılımlarını sağlayacağız. Her mahallede sosyal, kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Kadın kollarımız ile mahallelerde kurulan muhabbet çadırlarını oluşturacağız. Gönül teşkilatçılığı yapmak için yola çıktık. Bu yolda inşallah teşkilat başkanımızın ve koordinatörlerimizin yoğun destekleriyle, bizim inancımızla bu başarıyı 2023’te taçlandıracağız. Amacımız 2023’e giden yolda özellikle genel seçimlerde Van yakışanı yapacak. Yerel yönetimlerde de Büyükşehir Belediye Başkanlığını Van’a hediye edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem