AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu, Arıtma tesisinde incelemelerde bulundu

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki il yönetimiyle Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen 'Merkez İleri Biyolojik Atı

Van Haberleri 13.03.2021 16:22:05 0
AK Parti Van İl Başkanı Türkmenoğlu, Arıtma tesisinde incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.03.2021 16:22

Ziyarette, VASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri tesisin yüzde 98’lik kısmının tamamlandığını, tesisin su almaya hazır olduğu müjdesini verdi. 

Dünya’nın sodalı ikinci büyük, Türkiye’nin ise en büyük gölü olan, bakir sahilleriyle görenleri kendine hayran bırakan Van Gölü için hayati önem taşıyan mega projede sona yaklaşılıyor. Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen ‘Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ yüzde 98’lik kısmı tamamlanarak su alma seviyesine ulaştı.2050 yılına kadar kent merkezi için 1 milyona yetecek nüfus planlamasına göre inşa edilen tesis Van Gölü’nü kirlenmekten kurtaracak. Bu ay içerisinde tamamlanması hedeflenen ’Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi,Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, beraberindeki il yönetimiyle tesisi ziyaret etti.

AK Parti il başkanı ve il yöneticileri VASKİ Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Plan Proje ve Yatırım İnşaat Dairesi Başkanı tarafından karşılandı. Tesiste yer alan geçici idari binaya geçen İl Başkanı Türkmenoğlu, tesis hakkında VASKİ Genel Müdüründen brifing aldı. Daha sonra beraberindeki il yönetimiyle tesisi dolaşan İl Başkanı Türkmenoğlu, devam eden çalışmalarını yerinde inceleyerek VASKİ yöneticilerinden bilgi aldı.

VASKİ Genel Müdürü burada yaptığı açıklamada; tesisin bu ay içerisinde tamamlanacağı müjdesini verirken, tesisin şu an su almaya hazır olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesisimize yaklaşık olarak bir buçuk aydır su alacak durumdayız, tesisimiz bitti diyebiliriz. İlk su alma noktasında şu an hazırız. Altyapı borulama sistemimiz, elektrik tesisatımız bitti.Tesisimiz yüzde 98 oranında tamamlandı. Bu ayın sonunda tesisimizi toparlayıp, hizmete açacağız” dedi.

VAN GÖLÜ MASMAVİ SULARA KAVUŞACAK

Tesis incelemelerinin ardından konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, “Van Gölü’nü mas mavi sularına kavuşturacak bu mega projenin ilimize çok büyük katkıları olacaktır. AK Parti hükümetimizin Van şehrine ve Vanlıya hizmeti olan, kentin geleceğine damga vuracak bu projenin hayata geçmesi için gece gündüz çalışılıyor. İnşallah çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi memleketimizin kurtuluşu olacaktır. İlimiz için elzem olan bu tesisin Van’a kazandırılmasında başta AK Parti hükümetimiz olmak üzere, tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaret, tesiste yapılan incelemelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ