AK Parti Muradiye Kadın Kolları da istifa etti

Erciş Kadın Kollarından sonra AK Parti Muradiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiçek Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri de istifa etti. AK Parti Muradiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiçek Çetin yaptığı açıklamada İlçe Başkanı Mehme

Van Haberleri 25.07.2020 15:18:58 0
AK Parti Muradiye Kadın Kolları da istifa etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkan Çetin yaptığı yazılı açıklamada, yaşadıkları psikolojik baskılar, teşkilat içinde dönen olumsuzluklardan dolayı, yönetim kurulu üyeleri olarak bu davaya yaşlı ve son iki, üç yıllı kalmış diyen, Ak Partiye zarar veren İlçe Başkanıyla çalışmak istemediklerini beyan edip, mevcut görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Başkan Çetin, İlçe Başkanı Mehmet Nesim Yavrutürk'ün gerçek dava adamlarının tümünü dışladığını, kendi ve bir iki kişi dışında hiç kimseyle ilgilenmeyerek, parti binasını halka kapattığı ileri sürdü.

"ÇALMADIK KAPI BIRAKMADIK"
2017 yılında Muradiye İlçe Kadın Kolları Başkanlığı'na atandığını belirten Başkan Çetin "2015 yıllında Ak Parti Muradiye Kadın Kollarında görev aldım o dönemin Kadın Kolları Başkanı Sayın Esengül Kibar ile birlikte zorlu dönemlerde başarılı bir çalışma yürüttük. 24.11.2017 Tarihinde Esengül Kibarın istifasından sonra Genel Merkez tarafından Muradiye Kadın Kolları Başkanlığı görevine atandım. Bir önceki çalışma arkadaşlarımdan bir kaç ekleme yaparak yönetimi mi kurdum. Bütün mahallelerde, mahalle sorumlu başkanlıkları kurduk. Seçim sürecinde ve sonrasında, arkadaşlarımla birlikte evimizi, işimizi geride bırakıp durmadan sokak sokak, mahalle mahalle, hane hane, çalmadık kapı bırakmadık. Cumhurbaşkanımızı ve davamızı anlattık, kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı sürdürdük" diye konuştu. 

"DAVA ADAMLARINA KARŞI CEPHE ALDI"
2019 yılında İlçe Başkanı olarak atanan Mehmet Nasim Yavrutürk'ün gerçek dava adamlarını dışladığını belirten Çetin "2019 yıllında İlçe Başkanlarının değişmesiyle birlikte Muradiye'de de değişime gidildi. Değişim sonucunda Mehmet Nesim Yavrutürk İlçe Başkanlığına atandı. Ankara dönüşünde arkadaşlarımla birlikte hava alanında büyük bir coşkuyla karşıladık. İlçe Başkanı Nesim Yavrutürk, gelir gelmez; şunun adamı, bunun adamı diyerek gerçek dava adamlarına karşı cephe aldı. Hiçbir gün bizi biraya getirerek bizimle toplantı yapmadı, bizim toplantılarımıza katılmadı. Ben ve arkadaşlarımda huzursuzluk başladı, psikolojik baskı yaparak Kadın Kolları olsa da olur, olmasa da olur diyerek hevesimizi kırdı, demoralize etmeye başladı. Kongre sürecine girildi bu süreçte kapalı kapılar arkasında delege yazma işlemlerini yapmaya başladı ve Kongre salonuna gittiğimizde ben ve yönetimimi bulunduğumuz Mahallelerde İlçe Kongre delegesi bile yazmadıklarını gördük" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'YE ZARAR VEREN İLÇE BAŞKANIYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ"
Başkan Çetin, yaşadıkları psikolojik baskı ve teşkilat içinde dönen olumsuzluklardan dolayı istifa ettiklerini belirterek, "Bir İlçe Teşkilatının sağ kolu Kadın Kolları, sol kolu ise Gençlik Kolları olmasına rağmen kendi İlçe Kongresinde delege yazılmıyorsa dava bunun neresindedir diye sorarlar. Cumhurbaşkanımızın içeriden ve dışarıdan verdiği mücadeleyi bütün Dünya gıpta ile izlemekte iken, Ak Partinin 2023- 2053- 2071 hedefleri olduğu halde benim İlçe Başkanım Mehmet Nesim Yavrutürk, Ak Parti artık yaşlanmış son iki, üç yıllını yaşıyor diyerek, biz işimize bakalım hesabıyla, 2071 hedefi olan bu partiye ihanet içinde olup gerçek dava adamlarının tümünü dışlamış, kendi ve bir iki kişi dışında hiç kimseyle ilgilenmeyerek, parti binasını halka kapatmıştır. Yaşadığımız psikolojik baskılar, teşkilat içinde dönen olumsuzluklardan dolayı, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, bu davaya yaşlı ve son iki, üç yıllı kalmış diyen ve Ak Partiye zarar veren İlçe Başkanıyla çalışmak istemediğimizi beyan edip, mevcut görevlerimizden istifa ediyoruz" dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem