AK Parti İl Başkanı Türkmenoğlu: Van’da tüketen değil üreten olmak istiyoruz

Van Postası Gazetesi köşe yazarlarının daveti üzerine, Van'ın konu ve sorunlarının müzakere edildiği toplantının konuğu olan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, siyasete, sivil topluma, bürokrasiye, Van'a ve bölgeye

Van Haberleri 28.10.2020 13:18:59 0
AK Parti İl Başkanı Türkmenoğlu: Van’da tüketen değil üreten olmak istiyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Postası Gazetesi köşe yazarlarının daveti üzerine, Van'ın konu ve sorunlarının müzakere edildiği toplantının konuğu olarak kentin siyasetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Programda köşe yazarlarıyla bir araya gelen Türkmenoğlu, bu toplantıların konu bazlı yapılmaya devam etmesinin, sorunların çözülmesine ve Van'ın gelişmesine katkı sağlayacağını söyleyerek kentin siyasetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İskele Öğretmenevi VIP Toplantı Salonu'nda yapılan programa Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Gazeteci Ziya Türk, Prof. Dr. Menaf Turan, Prof. Dr. Esvet Akbaş, Yrd. Doç. Oruç Yunusoğlu, Dr. Zübeyde Doğruöz Kul, Emine Bişeng Sabırlı ve Ayten Nalbantoğlu katıldı.

KENTTE TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLMAK İSTİYORUZ
Kentte Köşe yazarları gibi fikir adamlarının artması gerektiğini ifade eden Türkmenoğlu, “Kentte tüketen değil üreten olmak istiyoruz. Zaten tüketen kentin her tarafını tüketiyor, bizim yıllardır bu kentte özellikle son 30 yıldır en büyük sıkıntımız kentin yönetimi üzerinde, özelliklede yerelde istediğimiz neticeyi alamamamız çünkü kenti yöneten yereldir.2014’ten sonra istediğimiz insanlarla kenti yönetemedik bu yüzden bütün meseleler kronikleşmiş durumda. Bu kente bir şey yapmak istiyorsanız sizin gibi düşünen insanların sayısı fazla olması gerekiyor. Siz fikir üreten insanlarsınız, bütün yazarlarımız bir meslek sahibi bu yüzden kentin sorunlarını insanlara göre rahatça bulabiliyor ve yazabiliyor. Bize müteşebbiste lazım, girişimci de lazım, idareci de lazım.” dedi.

BİZİM GÜNLÜK PLANLAMALARLA UĞRAŞACAK ZAMANIMIZ YOK
Kentte idareci ve siyasetçilerin ayırt edilmesi gerektiğini söyleyen Türkmenoğlu, “İdarecilerin hepsini devlet adamı olarak görüyoruz, bunun sebebi devlet adamı bu kentin geleceğini düşünen kişidir. Sağlık müdürlüğünün bütün politikası gelecek nesli yetiştirecek insanlar, hocalar ve vali yine o şekilde. Bir de kentte siyasetçi vardır, siyasetçinin argümanı da önünüzde ki seçimi düşünen kişidir. Şuan milletvekili kimliğimi almış olsaydım devlet adamı olurdum, meclisteki yasama organında ülkemin geleceğiyle ilgili alınan kararlarda fikir beyan ederdim. AK Parti'nin şu anda siyasi bir il başkanıyım, benim hedefim 2023 yılında ki seçimde üç vekilimi nasıl beş vekile çıkarabilirim, 7 belediyemi nasıl 13 belediyeye çıkarabilirim, bunun planını yaparım ve buna göre çalışırım. Eğer planlarınız sağlıklıysa gerçek manada bir plan yapıyorsanız, bir stratejiniz olursa, bir eylem planınız olursa, başarıya giden yolun anahtarını da bulmuşsunuzdur, İyi bir kılavuzunuzun olması lazım. Bizim günlük planlamalarla uğraşacak zamanımız yok, dönüp geriye baktığımız zaman kenti yönetecek kişileri biz seçiyoruz, bu son yıllarda hizmet verecek, kenti kalkındıracak, sorunları çözecek bir yönetim seçemedik.” diye konuştu.

YERYÜZÜNDE YOKSA BIRAKTIĞINIZ BİR ESER YARIN GELİR YERİNDE YELLER ESER
Kentte öncelikle toplumsal sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini anımsatan Türkmenoğlu, “Toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor, kente faydalı siyasetçileri atamamız gerekiyor bu da halkın verdiği oyla olacak bir iştir. Devletin ulaşamadığı yerde siz elinizi taşın altına koyacaksınız, bir sağlık ocağında yere tablo düşmüşse onu siz kaldıracaksınız. Yeryüzünde yoksa bıraktığınız bir eser yarın gelir yerinde yeller eser. Babam vefat etti babamın adını yaşatmak adına milli eğitim bakanlığına müracaat ettik, dediler ki ‘Okul yaparsanız vergiden düşeriz’ kabul etmedik, o hayır yerine geçmezdi. Bir kuruş vergiden düşmeyerek okul yaptırdık, bu benim için önemli bir durum, geleceğe miras olarak okul bıraktık. Annem için de bir camii yaptırmak istedik, camiyi de terzi oğlunda cami yaptık caminin yanında 0-6 yaş arası kreş, bayanlar için Kur’an kursu, altına çok amaçlı salon, üst katına da imam evi yaptırdık. Bunu yapmamızın sebebi ise toplumsal meselelerimizden biri olmasıdır. Bu kentte yapmamız gereken en önemli şey kenti sevmektir ama sözde değil özde seveceğiz. İnsanların Vanlı olup olmaması önemli değil yaşadığınız yer sizin kentinizdir.” İfadelerini kullandı.

BEKİR KAYA DÖNEMİNDE 114 MİLYONA YAKIN ZİMMET VARDI BUNU KİMSE AÇIKLAMADI
HDP belediye başkanları tarafından illegal yollara aktarılan kaynaklarla ilgili konuşan Türkmenoğlu, "Bu kentin kaynağını farklı yerlere aktaran karşı belediye başkanlarının yaptıklarını sizin gibi bir kaç gazeteci dışında hangi gazeteci veya hangi köşe yazarı yürekli bir şekilde yazabildi" diye sordu.

Türkmenoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bekir Kaya döneminde 114 milyona yakın zimmet vardı bunu kim açıklayabildi bu güne kadar. Gazetecilikte doğrusunu konuşun yanlış olanı değil, toplumda az ilim insanı yanılgıya, çok ilim insanı Allaha götürür, ilmi az bildiğiniz zaman yanılırsınız bu İslami esaslarda da vardır, normal temel yaşamda da vardır. Bir ili, bir ilçeyi, bir ülkeyi gezip görmeden fikir üretemezsiniz, bazen bilgi yokken çok sayıda fikirler atıyoruz ortaya bu işin temeline bakmıyoruz. Bu şehir gelişmiş bir şehir mi? Hayır, bu şehir gelişmekte olan bir kent’ midir? Bunları tespit edin, biz gelişmekte olan bir şehir diyoruz. Gelişmekte olan bir şehrin sorun ve sıkıntıları olacak, bazı şeylerin kaynağına baktığınız da bizim meselemiz aslında bu şehir daha iyi bir noktada olabilirdi, bu şehrin tarıma dayalı bir kent olduğunu unutmamalıyız. Bu kentte eskiden insanlar akşam dışarı çıkamazdı, bu kentte hayvancılıkla uğraşacaksınız ve yollarınız caddeleriniz kapalı olacak 2014 yılında Türk bayrağını vatandaşımızın elinde gördüklerinde döverlerdi. O günleri bu kentte yaşadık ve o günlerde yatırım konuşuluyormuydu önce huzur olacak sonra yatırım konuşulacak, yatırım yapılacak.”

BU KENTTE KRONİKLEŞMİŞ BİR MESELE VAR
Van’da isterdik ki seçilmiş ehliyet, liyakat sahibi insanlar kazansın diyen Türkmenoğlu, “Ben isterdim ki Ak Partiden Necdet Takva kazansın çünkü ortaya koyduğu idealleri vardı, Necdet Takva diyordu 'ben seçilirsem bir yıl içinde kırk bin kişiye istihdam kaynağı sağlayacağım.' Stat, çevre yolu, otogar gibi hızlandıracak projeleri vardı, kenti ileriye taşıyacak güzel düşünceleri vardı. Necdet Takvanın hedefleri vardı, karşı rakip HDP’nin ne hedefi vardı? Hiç bir şey, Yine de bu kentte kimi tercih ettik HDP’yi, bu kentte böyle bir sorun var, kronikleşmiş bir mesele var, sorunlarla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Ak Parti olarak 8 Nisan’da kongremizi yaptık, 24 Haziranda genel seçime katıldım, ben Milletvekiliydim, milletvekili mutfakta hazır olan yemeği alır servis eder ama mutfakta nasıl yemek pişirilir onu göremez,  milletvekilliğinden il başkanlığına getirildim yani işin mutfağına, şimdi mutfakta aşçı benim,  2 ayda farklı çalışmalarla hızlı bir şekilde işe başladık. Sorunları bu seçimde not aldık, bütün sorunlarla ilgili çalışmalarımızı başlattık, önümüzde ki seçimlerde bu kentte başka bir Ak Parti olarak seçime gireceğiz.” dedi.

VANIN DEVLET BAŞKANI VALİ’DİR 
Kentin devlet başkanının, siyasi parti il başkanları değil de Vali olduğunu  ifade eden Türkmenoğlu “Her şeyi bir birine karıştırmayacağız, bu şehrde devlet başkanının temsilcisi Vali Beydir. Cumhurbaşkanlığının idare mekanizması valiliktir, cumhurbaşkanımızın bir siyasi kimliği var, bir partiden cumhurbaşkanlığına yükseldi ve devlet başkanı oldu, siyasi partinin Van’da ki temsilcisi benim, benim işim gelecek seçimi düşünmek, devlet adamı ise Vali Beydir, bütün kurumlar Vali Beye teslim edilmeli, kurumların üzerinden valilik hakimiyet kurmalı çünkü bu kentin devlet başkanı Vali Beydir, eğitimde, sağlıkta, bütün yatırımlarda, sağlık müdürlüğünde bir sıkıntı yaşanıyorsa Vali Beyin bundan haberi olacak ve Vali Bey buna müdahale edecek. Siyaset bu işin içinde girdi mi,  o zamanda işini yapamaz ve gelecek seçime odaklanamaz, siyasete girdik ve yerel yönetimlere müdahale etmeye çalıştık, yerel yönetimler bizim için çok önemli, eskiden il özel idareler vardı, Valilik kanalıyla köylere hizmet götürülüyordu, şimdi il özel idarenin elinde bulunan bütün kaynaklar makine, ekipman, insan kaynağı büyük şehir belediyesine aktarıldı. Burada Vali beyde ne kaldı? Üç ana damar kaldı, eğitim, sağlık, güvenlik,  peki altyapı, üstyapı, diğer bütün hizmetler kimde Büyükşehir Belediyesi'nde.” diye konuştu.

HDP SİYASET ÜRETMELİ
HDP’nin kirli siyaseti bırakarak, temiz ve hizmet üretebilecek bir siyaset kurması gerektiğini söyleyen Türkmenoğlu, “2019 yılında Büyükşehir için seçilen Mustafa Avcı’ya bir vatandaş gidiyor, köyümüze yol getireceğiz diyor, Mustafa Avcı ne yolu, ne hizmeti sen bana oyu yol için, hizmet için mi verdin. Benim mağduriyetim vardı, Selahaddin Demirtaş tutukluydu, ideolojimiz vardı onun için oy verdiniz hizmet yok bizde, belediyede kaç trilyon para başkalarına aktarıldı, biz bu şehri ona teslim ettik hizmet için, onlar ise hizmet etmek yerine siyaset üretmek istediler. Onlar siyaset üretmemeli, HDP siyaset üretmeli. HDP’nin bir hedefi olmalı şehrin yatırımıyla ilgili, şehri yönetmeyle ilgili. Eğer şehirde yönetim yoksa şehirde HDP’nin böyle bir algısı yoksa, bu şehrin insanı kalkacak diyecek 'ben sana oy verdim ama hizmet getirmiyorsun' o zaman siyasetinin yönünü insanlar değiştirecek.” ifadelerini kullandı.

VAN VALİSİNİN KENTE YAPACAĞI EN BÜYÜK YATIRIM ÇEVRE YOLU 
Kente yapılacak en büyük yatırımın çevre yolunun tamamlanması olduğunu kaydeden Türkmenoğlu, “Van valisi Mehmet Emin Bilmez güveneceğimiz biridir, Vali Bilmez kendini bu şehre adamış, sürekli kent için bir şeyler yapabilme gayreti ve çalışması içinde olan iyi bir hemşerimiz. Bizim onunla ortak hareket ederek şehrin güzelliklerinin önünü açmamız gerekiyor. Vali Beyle zaman zaman kentin durumuyla ilgili konuşuyoruz, Vali beyin şuan Vana yapacağı en önemli yatırım çevre yolunu tamamlaması.” dedi.

BÖLGENİN GELİŞMEMESİNDE Kİ EN BÜYÜK NEDEN HDP’NİN KİRLİ SİYASETİDİR
Bölgenin gelişmemesi ve istihdam alanlarının açılmamasındaki en büyük sebebin HDP’nin kirli siyaseti olduğuna dikkat çeken Türkmenoğlu, “10 yıl içinde çok büyük tahribatlar yaşandı. Van Gölünde 2004, 2009 yılında 256 kilometre kolektör hattı çekildi Burhan Yenigün tarafından. 256 kilometre kolektör hattından gelen katı atık ile evsel atıklar direk arıtma tesisine gidiyordu ve temizlenmeden direkt göle deşarj ediliyordu, kimse bunu konuşmadı 2009’dan bu güne kadar böyle devam etti ama kimse yazmadı konuşmadı, konuşmayan bir toplumuz var, baskı üzerinde, terör üzerinde konuşamıyorlar. HDP’nin bize yaptığı tahribatı sadece bize değil bütün bölgeye yaptı, bu bölgenin gelişmemesinde ki en büyük nedenlerden biri HDP’nin kirli siyasetidir. Bu güne kadar bizde hizmet eden arkadaşlarımızın hepsine sonsuz teşekkür ediyorum zor şartlar altında hizmet ve mücadele ettiler, bir noktaya kadar bu işi taşıdırlar, bu görev bize verildiği günden itibaren gençler üzerinden çalışıyoruz. Bu şehirde hiç gençlere dokunmamışız, bundan sonra bir hedefimiz var gençler, gençlerle çalışacağız, gençleri kazanacağız, 21 yaş ortalama genç bir nüfus var bu genç nüfusu önümüzde ki sürece iyi hazırlamamız lazım.” diye konuştu.

KENTİ İÇİN FİKİR ÜRETEN GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ 
Ak Parti Van İl Başkanlığında gençlerle yönelik çalışmaların başladığını söyleyen Türkmenoğlu, gençlerle yeni bir oluşum hazırlayarak kentte siyasetin yüzünü değiştireceğini ifade etti. Türkmenoğlu, “Yeni seçmen ekibi diye bir gurup oluşturduk, 13 yaşında ki gencimiz gelecek seçimlerde oy kullanacak, bunları kazanmak için özel bir çalışmamız var. Teşkilatçılık yapacağız Ak Parti il tüzüğüne uygun bir şekilde teşkilatlarımızı kurduk, yönetimlerimizi oluşturduk, kongrelerimizi gerçekleştirdik, mahalle başkanlarımızı oluşturup mahalle yönetimlerimizi güçlendireceğiz, sandık kurulları, sandık müşahitleri seçeceğiz yeni seçime hazırlıklı bir şekilde gireceğiz. Milletini, vatanını, devletini seven, Allah’ın rızasını gözeten, kenti için fikir üreten gençler yetiştireceğiz. Gençlik yapılanmamızı tamamladıktan sonra karınca gibi çalışacağız, bizim işimiz siyaset, biz aracı kurum olmayacağız, siyasetle kurumları bir birine karıştırmayacağız, biz İŞKUR görevini üzerimize almayacağız, iş bulmak bizim işimiz değil İŞKUR alımlarını şeffaf bir şekilde kura ile yapacağız. Biz siyaset üreteceğiz, yeni genç siyasetçiler yetiştireceğiz, bizde önce siyaset yapmış abilerimizi de akil inşalar olarak yanımıza alacağız ve onların tecrübelerinden faydalanacağız, sahada gerçek manada geçmiş dönemde başarılarda hangi kriterleri hangi formülleri kullanmışsak bu formüller üzerinden başarıya giden yolu birlikte yakalayacağız.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ VAN İL BAŞKANLIĞINDA BİR DEVRİM YAŞANACAK
Ak Parti Van İl Başkanlığı 2020 kongresi bir devrim niteliğinde olacak diyen Türkmenoğlu, “Biz 2020’de bu güzel teşkilatı kuracağız, sahaya çıkacağız, 2023 seçimlerinde hedefimiz, daha iyi bir noktada daha fazla vekilimiz, daha fazla belediyelerimiz ve daha fazla gençlerimiz olacak bununla ilgili politikalarımız çalışıyor. Özellikle sportif her ilçeye bir futbol takımı kuruluyor teşkilatlarımızla, diğer taraftan kadınlarımızın özellikle muhabbet çadırlarımızı büyüteceğiz, ne yapmak istediğimizi önce biz kendimiz öğreneceğiz,  biz kendimiz donanımlı olacağız, bunun için stratejimiz önümüzde ki dönem içinde bu işte samimi olacağız. Şuan çok büyük bir heyecan var, partimize gelmek isteyen, görev almak isteyen öyle güzel ve güçlü aileler bize geliyor ki, çok güzel ve çok renkli zamanlar geçiriyoruz. Bu işte sebat edeceğiz ve sabır edeceğiz, partimize sadakatli olacağız, sadakat bu anlamda önemli bir yere sahip, bugün olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz, Kayhan Türkmenoğlu’nu eleştiriyorlar neden? Kayhan Türkmenoğlu teşkilatçı bir adam, daha önce yönetimde olup bu defa yönetimde yer alamayan adam beni eleştiriyor. Partimize sadakatli olacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Biz hedefimize kitlendik, taş atanda başımızın üstünde yeri var, eleştireninde başımızın üstende yeri var, yine diyoruz gelin bu kenti birlikte yönetelim, bu kenti birlikte geleceğe taşıyalım, küskünlükleri dargınlıkları bir tarafa bırakalım Van için çalışalım. ” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem