Van Ahmed-i Hani Parkı’nın daimi misafirleri

Van Ahmed-i Hani Kültür Parkı çevresini mesken edinen güvercin ve sığırcık kuşları kar yağışıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanıyor. Yaklaşık 35 yıldır kuşları besleyen Mevlüt İzci, düzenli olarak buğday serperek kuşlara sahip

Van Haberleri 18.01.2024 15:01:00 0
Van Ahmed-i Hani Parkı’nın daimi misafirleri
Tarih: 18.01.2024 15:06 Güncelleme: 18.01.2024 16:06

Van’da yıllar önce bölgede bulunan buğday pazarından dolayı Ahmed-i Hani Parkını mesken edinen binlerce güvercin, özellikle kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanıyor. Barınak edindikleri çatılarda yem bekleyen kuşları çay ocağı işletmecisi Mevlüt İzci besliyor. Parkın daimi misafirlerinin yem mücadelesi görsel şölen oluşturuyor.

Uzun yıllardır park civarında esnaflık yapan 52 yaşındaki İzci, kuşları arpa ve buğdayla besliyor. Karın yağmasıyla beraber atılan yemlere akın eden binlerce güvercinin uçuşuyla oluşan manzara ise adeta göz kamaştırıyor.

“KIŞIN YEM YAZIN SU SORUNU YAŞIYORLAR”

35 yıldan bu yana bölgedeki kuşları beslediklerini ve kuşlara karşı bir muhabbetinin olduğunu ifade eden İzci, “Buraya geldiğimde kuşlar vardı ama sayıları azdı. Bu kuşlara ufak ufak yem vermeye başladım. Sonra çuval çuval yem aldım. Alıştılar şimdi binlerce kuş var burada. Kuşların bakıma ihtiyacı var. Vatandaştan Allah razı olsun destek veriyorlar. Yazın 200-300 tane kuş varsa kışın 5 bin tane kuş oluyor. Vatandaşın verdiği buğday bazen yetmiyor. Yaz aylarında da su ihtiyacı oluyor. Yetkililere dedim ki bu parkın içerisinde bir gider hazırlayın. Bu kuşların yıkanması lazım. Kendim leğen, bidon bırakıyorum ama sabah geliyorum hurdacılar götürmüş. 35 yıldır bu hizmeti yapıyorum bundan sonraki hizmetimin daha çok olmasını istiyorum. Tek isteğim bu hayvanların başında kalmak, bu hayvanlarla ilgilenmek. Suluk olmadığı için havuz gibi bir şeyin yapılması lazım. Bu hayvanlarla ilgili muhabbet beslemek lazım. Hep birlikte bu kuşlara sahip çıkalım” dedi.


Anahtar Kelimeler: Ahmed- Parkı’ daimi misafirleri
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem