Abdulahat Arvas, ‘Van medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir’

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van’ın turizm noktasında, Türkiye sıralamasında daha iyi noktalara gelmesi gerektiğini söyledi.

Van Haberleri 30.09.2019 17:46:59 0
Abdulahat Arvas, ‘Van medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir’
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da 17 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde güven ortamının oluştuğunu ve Van’ın geliştiğini söyleyen 27. Dönem Van Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu üyesi Abdulahat Arvas,  “Van, kültürümüz, değerimiz, inancımız, karakterimiz, misafirperverliğimizle, doğunun güneşi, yıldızı gibi parlayan bir şehirdir.” Dedi.

DÜNYA’DA VAN AHİRETTE İMAN
Van’ın turizm açısından daha iyi yerlere gelmesi gerektiğini ifade eden Arvas, “Van kadim bir şehrimiz olmasıyla, İslamiyet’ten önce ki durumuyla, İslamiyet’ten sonra ki duruma baktığımız zaman, medeniyetlere başkentlik yapmış.  Van, birçok kültürü kendi bünyesinde barındırmıştır. İslam’la şereflenen şehrimiz 630 yılında, İslam medeniyetinin sembolü haline gelmiştir. Kültürümüz, değerimiz, inancımız, karakterimiz, misafirperverliğimizle, doğunun güneşi, yıldızı gibi parlayan şehirler arasında yer almaktadır.  Şehrimiz ilim ve irfan yuvası haline gelmiş, âlimlerin yetiştirildiği, kardeşliğin zirve yaptığı, insanlar arasında ki diyaloğu ve misafir perverliği ile anılan bir kent. Dünyada Van ahirette iman şiarıyla kendi değerini gösteren Van, elbette ki turizmde de önemli noktalara gelmeyi daha çok hak ediyor.” diye konuştu.

VAN’DA GÜVEN ORTAMI OLUŞTU
17 yıllık Ak Parti iktidarında bölgede güven ortamının hâkim olduğunu söyleyen Arvas, “Bütün gelişmelere baktığımız zaman 17 yıldır, Ak Parti iktidarında Van’ın önü açıldı. Kongre ve fuar merkezi yoktu, iktidarımız döneminde Van böyle bir merkeze kavuştu. 2 bine yakın insanımızı tekstil kentte iş ve aş sahibi yaptık. Organize sanayi bölgesinde hizmet veren sanayi, tüccar ve iş adamlarını destekledik. Van’da güven ortamı oluştu, Van’da işsizlik oranını düşürmek ve inşalarımıza destek amaçlı birçok atılımlar gerçekleştirdi. Sayın cumhurbaşkanımız uluslararası bir toplantıda mazlumların sesi olarak dünyanın 5’ten büyük, İsrail’in katil, Amerika’nın adaletsiz, Rusya’nın insafsız olduğunu, dünyanın gözü önünde haykırdı.  Ülkesin ile birlikte bütün dünyada bulunan mazlumun hak ve hukukunu savunan, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, Van depreminde 6 saat içinde dünya da görülmemiş bir hız ile kabinesiyle beraber Van’a geldi. Bizim medeniyetimiz, Ak Partinin medeniyeti bu, insanlarımıza yardım etmek, iş alanları açmak, yeni istihdam alanları oluşturmak. Van en iyi yerlere gelmeyi hak ediyor ve en iyi yerlere gelmesi için çalışacağız, çabalayacağız.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem