Abdulahat Arvas, “Biz ülkemize karşı darbe yaptırmayız”

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker yönetimi ele geçirmek istedi. Darbe Girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu engellendi.

Van Haberleri 18.07.2021 01:35:06 0
Abdulahat Arvas, “Biz ülkemize karşı darbe yaptırmayız”
Tarih: 01.01.0001 00:00

AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas hain geceyi Vangölü TV’ye şu sözlerle anlattı; 
 “15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında İstanbul Üsküdar’daydım. AK Parti Üsküdar ilçe başkanlığının bulunduğu mekâna gittik. Millet toplanmıştı. Hain darbenin olduğu o gece milletimiz ihanet şebekesine ve emperyalist Amerika’nın emriyle yapılan kalkışmaya karşı samimiydi. Milletin ülkesini nasıl müdafaa ettiğini, Cumhurbaşkanına nasıl sahip çıktığını gördük.”
Van’da da atmosferin farksız olduğunu belirten Arvas, “ Van halkı caddelere, sokaklara, meydanlara çıktılar. Elinde bayraklarla beraber ihanet şebekelerine karşı ‘Biz ülkemize darbe yaptırmayız, emperyalizm emrine girmiş olanlara fırsat vermeyiz’ şeklinde sloganlar atarak güzel bir mücadeleye imza attılar.” dedi. 
“AK PARTİ EKİBİ HEDEFTEYDİ”
Darbecilerin hedefinde yönetimin olduğunun altını çizen Arvas, “Eğer bunlar muvaffak olsaydılar “Gece basacaksınız, gündüz asacaksınız” şeklinde bir söylem söylüyordular. Sosyal medyada da bu çok yaygınlaştı. Kimleri asacaktılar? Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, parti yönetiminde olanlar ve bu ülkeye hizmet eden, bu ülkenin vesayetinde sesli devrimler oluşturan AK Parti ekibi hedefteydi.” Şeklinde konuştu. 
Arvas, Türkiye’de her 10 yılda bir devrimin olduğunu hatırlatarak, AK Parti’nin sessiz devrimleriyle, ordusuyla, devletiyle milletin yanında olduğunu söyledi. 
“Hain darbe girişiminde suça teşebbüs edenler adli makamlarca hukukun önüne çıkarıldı” diyen Arvas, yurtdışına kaçanların olduğunu bildirerek, suçluların bir gün mutlaka adalet karşısına çıkarılacağı vurgusunu yaptı. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem