3 çocuk annesi ücretsiz eğitimle iş sahibi oldu

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu Belediyesine bağlı Bostaniçi Eğitim Köşkü’nde ücretsiz kuaförlük dersi alan 3 çocuk annesi Ceylan Keve iş yeri sahibi oldu.

Van Haberleri 5.11.2021 10:04:23 0
3 çocuk annesi ücretsiz eğitimle iş sahibi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2021 10:04

VAN (İHA) – Van’ın İpekyolu Belediyesine bağlı Bostaniçi Eğitim Köşkü’nde ücretsiz kuaförlük dersi alan 3 çocuk annesi Ceylan Keve iş yeri sahibi oldu.

İpekyolu Belediyesine bağlı Bostaniçi Eğitim Köşkü’nde her yıl düzenli olarak sürdürülen kurslar, birçok kadına yeni iş kapıları açıyor. Açılan kurslara yoğun ilgi gösteren kadınlar, bu kurslar sayesinde hem meslek sahibi oluyor hem de sosyal hayata aktif olarak katılıyor. Hafta içi olan kurslarda saç kesimi, boyama, makyaj ve cilt bakımı gibi eğitimler, uzman eğitmenler tarafından uygulamalı olarak veriliyor. Eğitimler sonunda ise katılım sağlayan tüm kursiyerler, İl Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘ustalık belgesi’ almaya hak kazanıyor.

“Kadınların kendilerini geliştirmeleri için gerekli destekleri sağlayacağız”

Kadınların kendilerini geliştirmeleri anlamında İpekyolu Belediyesi tarafından tüm desteklerin sunulduğunu söyleyen İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Nazan Sare Aslan, “Ceylan eğitimlerini tamamladı ve hala kendisini geliştirmek için kursumuza devam ediyor. Aynı zamanda açmış olduğu iş yeriyle evine maddi anlamda destek sağlıyor. İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak kadınların her alanda kendilerini geliştirmesinden, özgüvenlerini tazelemelerinden ve kendi ayakları üzerinde durmasından yanayız. Müdürlük ve belediye olarak, Belediye Başkan Vekilimizin de desteğini alarak yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda arkamızda bir güç olarak durduğu için kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu desteği alarak biz kadınlarımızın her daim yanında olacağız. Her zaman kendilerini geliştirmeleri için gerekli destekleri sağlayacağız” dedi.

“Kadınlar kendi ayakları üzerinde durmalı”

İpekyolu Belediyesi tarafından verilen ücretsiz eğitimin sonunda mahallede iş yeri açtığını söyleyen 3 çocuk annesi Ceylan Keve de, “İpekyolu Belediyesi tarafından verilen eğitimler çok iyi. Mahallemizdeki tüm kadınların yararlanmalarını isterdim ama bazılarının ailevi sebepleri vardı. Diğer taraftan yoğun başvuru nedeniyle kayıtlar yetmiyordu. Buna benzer birçok çalışmanın yapılmasını bekliyoruz. Van’da her mahalleye böyle bir çalışma gerekiyor. Kadınlarımızın kendilerini geliştirmesi adına bu tür çalışmaların artmasını çok istiyorum. Daha önceden el yatkınlığım vardı ama bilgi sahibi değildim. Evde eşim ve çocuklarıma baktığım için çıkıp başka bir işe bakamıyordum. Fırsat ayağımıza kadar geldi. Bu fırsatı değerlendirmek çok güzel oldu. Bu anlamda İpekyolu Belediyemize ve Belediye Başkan Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Kadınlarımız artık kendi ayakları üzerinde durmayı bilsin. Sadece eşlerinin eline bakmasınlar, kendi işinizi kurarsanız bir taraftan eşinize destek sunarsınız, bir taraftan da kendinizi geliştirmiş olursunuz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ