2 Yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Dibekli Mahallesinde 2 yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı, mahalle sakinleri ev ev dolaşarak komşularının bayramını kutladı.

Van Haberleri 2.05.2022 10:38:02 0
2 Yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.05.2022 10:38

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Dibekli Mahallesinde 2 yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı, mahalle sakinleri ev ev dolaşarak komşularının bayramını kutladı.

Covid-19 nedeniyle 2 yıl aradan sonra sosyal mesafesiz kutlanan Ramazan Bayramı mesaisi mahallerde sabahın erken saatlerinde başladı. Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dibekli Mahallesinde mahalle sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camiyi doldurdu. Namazdan sonra muhtarın evinde bir araya gelen mahalle sakinleri kahvaltı yaptıktan sonra kalabalık halinde gelenek haline gelen bayramlaşma için kapı kapı dolaştı. Kalabalık vatandaş grubuna çocuklar da eşlik etti. Her eve giden kalabalık grup, tepsilere doldurulan şekerleri alarak bayramlaştı. Çocuklar ise ellerinde poşetleri ile tepsilerden avuç dolusu şeker alması renkli görüntülere sahne oldu.

Şehir merkezinden bayram için mahalleye geldiğini belirten Fevzi Oral isimli vatandaş, “Ben Van’da ikamet ediyorum bayram için geldim. Pandemiden sonra bizim bayram güzel geçiyor. 2 seneydi bayram yoktu. Bu yıl herkes eve eve gezdi bayramlaştı” dedi.

Mahalle halkı hep beraber ev eve dolaşarak geleneği sürdürdüğünü ifade eden köy imam Arafat Abukan, “Pandemiden sonra 2 senenin ardından çok güzel bir bayram geçirdik. Köy halkı olarak hep beraber gezip bayramlaştık. Allah herkesten razı olsun. Herkesin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çocuklardan Helin Elçi ise Bayramda tekrar şeker topladığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ”Çocuklar çok neşeli, Bugün herkesin bayramı kutlu olsun. Çocuklar çok mutlu bu bayram bizim bayramımız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ