2 Yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Dibekli Mahallesinde 2 yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı, mahalle sakinleri ev ev dolaşarak komşularının bayramını kutladı.

Van Haberleri 2.05.2022 10:38:02 0
2 Yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.05.2022 10:38

Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Dibekli Mahallesinde 2 yıl aradan sonra geleneksel köyde bayramlaşma geleneği yeniden başladı, mahalle sakinleri ev ev dolaşarak komşularının bayramını kutladı.

Covid-19 nedeniyle 2 yıl aradan sonra sosyal mesafesiz kutlanan Ramazan Bayramı mesaisi mahallerde sabahın erken saatlerinde başladı. Van’ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dibekli Mahallesinde mahalle sakinleri, sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camiyi doldurdu. Namazdan sonra muhtarın evinde bir araya gelen mahalle sakinleri kahvaltı yaptıktan sonra kalabalık halinde gelenek haline gelen bayramlaşma için kapı kapı dolaştı. Kalabalık vatandaş grubuna çocuklar da eşlik etti. Her eve giden kalabalık grup, tepsilere doldurulan şekerleri alarak bayramlaştı. Çocuklar ise ellerinde poşetleri ile tepsilerden avuç dolusu şeker alması renkli görüntülere sahne oldu.

Şehir merkezinden bayram için mahalleye geldiğini belirten Fevzi Oral isimli vatandaş, “Ben Van’da ikamet ediyorum bayram için geldim. Pandemiden sonra bizim bayram güzel geçiyor. 2 seneydi bayram yoktu. Bu yıl herkes eve eve gezdi bayramlaştı” dedi.

Mahalle halkı hep beraber ev eve dolaşarak geleneği sürdürdüğünü ifade eden köy imam Arafat Abukan, “Pandemiden sonra 2 senenin ardından çok güzel bir bayram geçirdik. Köy halkı olarak hep beraber gezip bayramlaştık. Allah herkesten razı olsun. Herkesin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Çocuklardan Helin Elçi ise Bayramda tekrar şeker topladığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, ”Çocuklar çok neşeli, Bugün herkesin bayramı kutlu olsun. Çocuklar çok mutlu bu bayram bizim bayramımız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ