Van Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için tulum, battaniye ve yelek üretiyor

Van Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için tulum, battaniye ve yelek üretiyor

Van Haberleri 7.03.2023 09:41:00 0
Van Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için tulum, battaniye ve yelek üretiyor
Tarih: 07.03.2023 09:41 Güncelleme: 07.03.2023 10:18

Van Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için tulum, battaniye ve yelek üretiyor.
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından tüm yurtta olduğu gibi Van’da da yaraların sarılması noktasında çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanlar adeta seferber edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Van Olgunlaşma Enstitüsü, depremzede vatandaşlar için atölyelerinde tulum, battaniye ve yelek üretimini gerçekleştiriyor.
Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Neşe Evliyaoğlu, enstitünün daha önce Selçuklu mimarisi üzerine çalışmalar yaptığını ifade ederek, ancak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında çalışmalarını depremzedelere yönelik yaptığını söyledi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında yaraların sarılması noktasında çalışmalara başladıklarını belirten Evliyaoğlu, “İl günden itibaren deprem bölgesine battaniye, yemek, maske ve konfeksiyon malzemeleri gönderdik. Daha sonra kurumda battaniye, tulum ve yelek üretmeye başladık. Bunları da hazırlayıp bölgeye gönderiyoruz. Üç parçadan oluşan ürünlerimizin dışı su geçirmeyen yağmurluk şeklinde olup, iç kısmında polar ve elyaf var. Bu anlamda hem hafif hem çok maksatlı kullanılan ürünlerdir” dedi.
Şimdiye kadar bölgeye yaklaşık bin adet ürün gönderdiklerini vurgulayan Evliyaoğlu, “Burada çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Depremin olduğu ilk gün herkes çok üzgündü. Bu nedenle gönüllülük çerçevesinde gece gündüz demeden, saat gözetmeksizin herkes elinden geldiğince bölgedeki insanların ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmaya devam ediyor. 44 personel idarecilerle birlikte geceli gündüzlü çalışıyoruz. Gerekirse hafta sonları da çalışıyoruz. İnşallah bölgeye bir faydamız dokunacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ