Van, Nevruz tatiline hazır

Van, Nevruz tatiline hazır

Van Haberleri 13.03.2023 09:10:00 0
Van, Nevruz tatiline hazır
Tarih: 13.03.2023 09:10 Güncelleme: 13.03.2023 13:47

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, 13 günlük Nevruz Bayramı tatilini Türkiye’de geçirmeyi planlayan İranlı turistleri ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.
21 Mart Nevruz Bayramı’na sayılı günler kala Van’ın gerekli tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu, İranlı misafirleri beklediklerini söyledi. Özellikle konaklama sektöründe gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Uslu, “İranlı misafirlerimiz geldiklerinde konaklama konusunda hiçbir sıkıntı söz konusu değil. Şu anda oteller boş konumunda. Biz Nevruz döneminde İranlı ziyaretçileri bekliyoruz. Onların konaklamalarına yönelik herhangi bir aksaklık söz konusu değildir” dedi.

“Deprem kaygısının Van için olduğunu düşünmüyorum”
Van’da deprem olacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğuna dikkat çeken Uslu, “Deprem denilen olgu doğal bir afettir. ‘Olabilecek, oldu, olacak’ gibi ifadelerle bir ilin geleceğinde özellikle turizm anlamındaki gelişimi ile alakalı bazı sektelere uğramasının pekte uygun olmadığını düşünüyoruz. Sadece Van değil, olamayacak dedikleri illerde bile bu tür afetler olabilir. Bu nedenle bunu şimdiden konuşup da ziyaretçilerin önünü kapatmanın bence aklıselim bir fikir olmadığını düşünüyorum. Gelecek konusunda böyle bir kaygının Van için olduğunu ben düşünmüyorum. Teknik konular benim alanımın dışında. Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak nevruz dönemi içerisinde her yıl olduğu gibi biz tekrar İranlı misafirlerimizi bekliyoruz. Bu noktada özellikle konaklama ve diğer sektörlerde herhangi bir aksaklığın oluşmaması için de elimizden gelen tedbirleri alıyoruz. Bu noktada da çalışıyoruz. İranlı misafirlerimizin nevruz döneminde tatillerini Van’da geçirmelerini istiyoruz. Çünkü Van’ın tarihi ile birlikte doğası ve gezilecek yerlerini İranlılar bizden daha iyi biliyor. Her yıl binlerce, yüz binlerce insanı burada ağırlıyorsak, bu Van’ın bir cazibe merkezi haline geldiğini göstermesi açsından önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Bizim rakamsal sayıdan çok kaliteli turist sayısına ihtiyacımız var”
Geçen sene 15-20 günlük bir zaman diliminde yüz binin üzerinde İranlı turistin Van’a geldiğini vurgulayan Uslu, “Bu yıl daha çok İranlının gelmesini istiyoruz. Ancak çok sayıda ziyaretçinin aynı anda gelmesindense hem konaklama sektörümüzdeki imkanlarımızı hem de alt yapımızı da göz önünde bulundurarak kaliteli bir hizmet anlayışının olabilmesi için geçen seneki yıla aynı oranda olması, bizim için tercih noktası olacaktır. Çünkü gelen ziyaretçilerin dışarıda mağdur kalmaması da çok önemlidir. Bugün belki depremzede vatandaşlarımız olmasaydı, böyle bir durumla karşılaşmayabilirdik. Çünkü İranlı misafirlerimizi KYK yurtları veya misafirhanelerde konaklayabilirdik. Bizim kapasitelerimizin ötesinde daha zorlayıcı bir sayının olması, bizim onlara verebileceğimiz kaliteli hizmette de aksaklık olacağından dolayı ki turizmde memnuniyet çok önemlidir. Memnun bırakmadığımız her turist, bir daha gelmemekle birlikte çevresindeki insanları da buraya yönlendirmez. Bu açıdan bizim sayıdan çok, kaliteli turist seviyesi sayısına ulaşmamız lazım. İnşallah bunu da bu yıl başarabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Nevruz tatiline hazır
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ