Van Gölü’ne dikkat çekmek için Erek Dağı’na tırmandılar

Van Gölü’ne dikkat çekmek için Erek Dağı’na tırmandılar

Van Haberleri 25.08.2025 09:27:00 0
Van Gölü’ne dikkat çekmek için Erek Dağı’na tırmandılar
Tarih: 25.08.2025 09:27 Güncelleme: 25.08.2025 13:49

Van Gölü’nün ekolojik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir grup doğasever, bölgenin simgelerinden biri olan Erek Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Van Gölü’nün korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte, aralarında dağcılar, çevreciler, akademisyenler ve gönüllü vatandaşların bulunduğu yaklaşık bir grup sabah erken saatlerde Erek Dağı eteklerinde toplandı. Katılımcılar, "Van Gölü Mavi Kalsın", "Doğamızı Koru" yazılı pankartlarla zirveye doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşle ilgili açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Genel Başkanı Erdoğan Özel, "Erek Dağı akşam yürüyüşü, dogaseverlere Van’ın doğal güzelliklerini gece ışıkları altında keşfetmek için harika bir fırsat sundu. Yaz aylarında akşam saatlerinde yapılan yürüyüşler, ilkbahar ve sonbahar gündüz yürüyüşlerine göre daha serin ve keyifli olması yönüyle bölge turizmi için büyük fırsatlar sunabilir. Yürüyüş yollarının işaretlenmesi, haritaların hazırlanması ve GPS kayıtlarının paylaşılmasıyla, hem yerel halk hem de ziyaretçiler için büyük bir turizm potansiyeli açığa çıkabilir. Bu doğrultuda, Vangölü Aktivistleri ve Doğu Kültür Sanat Merkezi Derneği (DKSM) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Küçük Erek Dağı Gece Yürüyüşü" büyük ilgi gördü. Katılımcılar, yaklaşık üç saat süren bu yürüyüşte hem doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı hem de şehrin doğal güzelliklerini gece ışıkları altında tanıma fırsatı buldu. Bu tür etkinlikler yalnızca şehrin tanıtımına değil, aynı zamanda katılımcıların beden sağlığına, sosyal hayatına ve şehir kimliğine de katkı sunuyor. Vangölü Aktivistleri ve DKSM iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlikler, doğanın korunması, şehrin tanıtılması ve sosyal hayatın canlanması adına büyük önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde de benzer organizasyonların devam edeceğini şimdiden duyurmak isteriz" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: dikkat çekmek tırmandılar
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ