Van Gölü’nde 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenecek

Van Gölü’nde 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenecek

Van Spor 2.08.2024 14:11:00 0
Van Gölü’nde 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenecek
Tarih: 02.08.2024 14:11 Güncelleme: 02.08.2024 15:21

Van Gölü’ne kıyısı bulunan Bitlis’in Tatvan ilçesi ile Ahlat ilçesi arasında 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenecek.
8 Ağustos’ta kutlanacak Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümü programı kapsamında, Tatvan ilçesine bağlı Adabağ köyü ile Ahlat ilçesi arasında ilk defa 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenecek. Bu yıl ilki düzenlenecek yüzme maratonu geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Ahlatlı avukat Atilla Azapağası anısına yapılacak.
İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği (AHLATİSDER) ve Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği öncülüğünde düzenlenecek yüzme maratonuna Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı, Bitlis Belediyesi, Ahlat Belediyesi ve diğer Ahlat dernekleri ile sivil toplum kuruluşları destek verecek. 8 Ağustos’ta düzenlenecek Adabağ köyü ile Ahlat İskelesi arasında yüzme maratonu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği Başkanı Şahap Koçalp, “Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 108. yıldönümü programı kapsamında bizlerde Ahlatlılar olarak bir etkinlik yapmaya karar verdik. Bu kapsamda İstanbul Ahlat Kültür Turizm Tanıtma ve Yardımlaşma Derneği ve Antalya Ahlat Eğitim Kültür Derneği öncülüğünde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Ahlatlı avukat Atilla Azapağası anısına Tatvan’ın Adabağ köyü ile Ahlat İskelesi arasında 14 kilometrelik yüzme maratonu düzenlenmeye karar verdik. Bu maraton fikrine dışarıda bulunan Ahlat dernekleri, sivil toplum kuruluşları, Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı, Bitlis Belediyesi ve Ahlat Belediyesi de destek verdi. 8 Ağustos günü düzenlenecek yüzme maratonu 14 kilometreden oluşuyor. Ayrıca o gün Ahlat İskelesinde yüzme etkinlikleri, deniz bisikleti, kano yarışları, sokak oyunları ile yüz boyama etkinlikleri, ayrıca halk oyunları ve müzik eğlence gibi etkinlikler yer alacak. Bu etkinliğin Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Yüzme Federasyonunun da dahil olacağı ulusal bir etkinlik olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlk defa düzenlenecek bu etkinliğin ses getireceğine inanıyoruz. Bu maratonun düzenlenmesinde bizlere desteklerine esirgemeyen valimize, Ahlat Kaymakamımıza, Bitlis ve Ahlat Belediye başkanlarımıza, dernek başkanlarımıza ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz. Düzenlenecek yüzme maratonuna ve etkinliklere tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ