Van Gölü için yürüyen kadınlar Erciş’te

Van Gölü için yürüyen kadınlar Erciş’te

Van Haberleri 27.06.2022 20:08:00 0
Van Gölü için yürüyen kadınlar Erciş’te
Tarih: 27.06.2022 20:08 Güncelleme: 27.06.2022 20:08

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü’ne dikkat çekmek için başlatılan yürüyüş çerçevesinde Erciş ilçesine ulaştı.
"Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor" sloganıyla Van’ın Edremit ilçesinden hareket eden dernek üyeleri, 430 kilometrelik Van Gölü çevresini yürüyerek temiz bir Van Gölü için farkındalık oluşturmaya çalışıyor. Şu ana kadar 300 kilometrelik yolu etap etap tamamlayan aktivistler, yürüyüşün dokuzuncu etabında Erciş ilçesine ulaştı. Adilcevaz’ın Aydınlar beldesinden sabah saat 08.00’de yürüyüşe başlayan aktivistler, 36 kilometrelik yolu 9 saatte tamamlayarak 17.00’de Erciş’e geldi. Aktivistler 10. etapta 30 kilometre yol yürüyerek Muradiye’nin Karahan Mahallesi’ne ulaşmayı planlıyor.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, "Van Gölümüz kapalı bir havza. Biz etrafında yaşayan insanlar maalesef kirletiyoruz. Bu kirliliğin önüne geçebilmek için yapılması gereken iki şey vardır. Birincisi bizlerin, yaşayan insanların kirletmemesi. İkincisi de kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevleri yerine getirmesi. Biz şu anda işin etrafında yaşayan insanların kısmındayız. Bizlerin sahiplenmemiz lazım. Bu yürüyüşün amacı da odur. Bu farkındalığı oluşturmak. Çünkü gölümüz her gün maalesef kirleniyor. Bugün sahiplenmesek yarın olmayacak, başka Van Gölü de yok. Bu şiarla yürüyoruz" dedi.
Aktivist Leyla Helvacı, "Van Gölü aktivistleri olarak biz bir eylem planı başlattık. Bu eylem planı içinde Van Gölü’nün etrafını kadınlar öncülüğünde yürüyerek tamamlamak. Tabii erkek arkadaşlarımız da bize destek veriyorlar. Bu konuda şu anda 9. etaba kadar geldik. Ortalama 13 etap sürecek yürüyüşümüze Edremit’ten başladık ve Edremit’te sonlandırmayı düşünüyoruz. Her şey Van Gölü’nün mavi kalması için. Çünkü göl kirletilince sonradan temizlemek daha zor, daha meşakkatli. Biz diyoruz ki bu işe bir kadın eli değsin, belki yetkililer bizi duyar istediğimizi elde ederiz" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: yürüyen kadınlar Erciş’
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ