Van Gölü balıkçıları “Vira Bismillah” dedi

Van Gölü balıkçıları “Vira Bismillah” dedi

Van Haberleri 15.07.2022 09:52:00 0
Van Gölü balıkçıları “Vira Bismillah” dedi
Tarih: 15.07.2022 09:52 Güncelleme: 15.07.2022 09:52

Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan endemik balık türü olan inci kefaline yönelik 3 aylık av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar ağlarını suyla buluşturdu.
Van Gölü’nde yaşayan tek balık türü olan ve üreme döneminde tatlı sulara göç ederek yumurtalarını bırakan inci kefalinin neslinin korunması amacıyla 15 Nisan ile 15 Temmuz arasındaki üreme dönemini kapsayan 90 günlük sürede av yasağı uygulandı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da sahil güvenlik, jandarma, tarım, polis, zabıta ve güvenlik korucuların etkili koruma çalışmaları olumlu sonuç verirken, av yasağının sona ermesiyle Van Gölü’nde avcılık yaparak geçimini sağlayan balıkçılar “vira bismillah” diyerek ağlarını suya attı. Sabah saatlerinde Edremit Marina’dan çıkan balıkçı tekneleri, açıldıkları Van Gölü’nde yasağın ardından sezonun ilk ağlarını atmanın sevincini yaşadı.

“Bu sene 230 kişiye idari işlem yapıldı”
İHA muhabirine konuşan Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, av yasağının bitmesiyle birlikte balıkçıların ‘vira bismillah’ dediğini belirtti. Av yasağı denetimlerinin her yıl artarak devam ettiğini ifade eden İl Müdürü Görentaş, “Geçen yıl 150 kişiye idari işlem yapılırken, bu sene 230 kişiye idari işlem yapıldı. İdari para cezası da geçen sene 380 bin TL civarındayken, bu sene 760 bin TL’ye ulaştı. Bu çerçevede ekiplerin yoğun bir çalışması oldu. Su ürünleri ekiplerimiz, jandarma, polis, zabıta, güvenlik korucusu ve bu sene sahil güvenliğin de katılmasıyla başarılı bir çalışma yapıldı. Bu yıl denetimlerimizi sahada 7 gün 24 saat esaslı gerçekleştirdik” dedi.

“15 bin aile geçimini sağlıyor”
Van Gölü’nde 82 tekneyle balıkçılık yapıldığını dile getiren Görentaş, “Umarım ileride bizim korumamıza ihtiyaç duyulmadan vatandaşın duyarlılığıyla bu mücadeleye devam etmiş olunur. Van Gölü’nden 15 bin aile geçimini sağlamaktadır. Av yasağında kaçakçılıkla mücadelede balık popülasyonun artmasıyla beraber balıkçılarımıza bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: balıkçıları Bismillah”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ