Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar sanığının tahliye kararına itiraz

Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar iddiası ile tutuklu yargılanan sanığın tahliye kararına jet itiraz.

Van Haberleri 28.01.2022 17:18:06 0
Van Cumhuriyet Başsavcılığından cinsel istismar sanığının tahliye kararına itiraz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2022 17:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 yaşındaki mağdureye yönelik cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan sanık T.K.’nın, birinci duruşmada verilen tahliye kararına Van Cumhuriyet Başsavcılığı derhal itiraz etti.

Edinilen bilgiye göre; Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 27.01.2022 tarihinde ilk celsesi görülen 2021/. sayılı kamu davasında, çocuğun cinsel istismarı suçundan (17 yaşındaki bir mağdureye yönelik) 23.10.2021 tarihinde tutuklanan sanık Uzman Çavuş T.K. hakkında suç vasfının değişme ihtimali, mağdur ve tanık beyanları, delil durumu ve sair gerekçelerle oy çokluğu ile tahliye kararı verildi.  Ancak Van Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin tahliye kararına derhal itiraz etti.

GÜVENLİK KUVVETLERİ VE YARGI YIPRATILMAK MI İSTENİYOR?
Güvenlik kuvvetleri ve yargı sorumluluğunu yerine getirerek istismar suçunu işlediği iddiası ile Uzman Çavuş T.K. hakkında yasal işlem başlatmış ve tutuklu olarak yargılanmaya başlanmış. Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy çokluğu ile vermiş olduğu tahliye kararına da Van Cumhuriyet Başsavcılığı derhal itiraz ederek, sanığın tutuklu olarak yargılanmaya devam etmesini talep ederek hukuki süreçteki sorumluluğunu yerine getirdi.

Terör örgütüne müzahir yayın organları, cinsel istismar suçunu işlediği iddiası ile Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanığın uzman çavuş olması nedeniyle güvenlik kuvvetlerini ve yargı süreci üzerinden de adalet teşkilatını yıpratmak istiyor.

Kurumlar ve yasal süreçler, kendi mecracında ve usulüne uygun bir şekilde görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, bir kişi üzerinden kurumsal yapıların itibarsızlaştırılmaya çalışılması, yargı süreçleri üzerinden adalet teşkilatının hedefe konması kara propaganda örneğidir.

Bu tür olaylar üzerinden halkın kurumlara olan güvenini sarsmaya, kurumları halk nezdinde itibarsızlaştırmaya yönelik yürüttüğü propaganda, terör örgütünün kirli yüzünü de ortaya sermektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ