‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir 11.10.2021 10:06:34 0
‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2021 10:06

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi, evde bakıma ihtiyaç duyan hasta ve engelli vatandaşlara şifa olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan fizyoterapi hizmetinde geri dönüşler olumlu sonuçlar veriyor. Geçtiğimiz yıl hemipleji hastalığına bağlı olarak yatalak hale gelen ve ‘yürüyemez’ denilen 75 yaşındaki İsa Yaşar, 3 aylık başarılı fizyoterapi tedavisiyle tekrardan yürümeye başladı. Başkasından yardım almadan günlük ihtiyaçlarını da karşılayabilen yaşlı adamın yakınları büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

“Babamızdan umudumuzu kesmiştik”

Babasının yerinden dahi kalkamadığını belirten Yüksel Yaşar, “Yaklaşık bir yıl önce babam yatalak hale geldi. Özel hastanelere dahi götürdüğümüzde bize yüzde 10’luk bir iyileşme sağlanabileceğini ifade ettiler. Bizler umudumuzu kesmiştik. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Babam günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Van Büyükşehir Belediyesine evde fizyoterapi için başvuruda bulunduk. Yaklaşık 3 aydır düzenli bir fizik tedavisi uygulandı. Babam şu anda tek başına yatağından kalkarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Hiç kimseden yardım almadan evin içinde gezebiliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Babamın tedavisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık”

Hasta yakınlarının evde fizik tedavi hizmetinden yararlanmak için Van Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını belirten Fizyoterapist Adnan Arvas, hastanın durumuna uygun bir tedavi programı uyguladıklarını söyledi. Hastanın kısa sürede fizik tedaviye cevap verdiğini anlatan Fizyoterapist Arvas, “Amcamız felçli bir hastamızdı. Tedaviye başladığımızda sol tarafındaki eklem açıklığı epey ilerlemişti. Günlük yaşam aktivitelerini yerine getiremiyordu. Tamamen yatağa bağımlıydı. Uyguladığımız program ile aileyi de bilinçlendirerek tedavi sürecimizi hızlandırdık. 3 aylık sıkı tedavi programımızın ardından şu an hastamız tek başına yataktan kalkıp ev içerisi ve ev dışarısında günlük ihtiyacını giderebilmektedir. Yaptığımız aktivelerle hastamızın kas kuvvetini ve eklem hareket açıklığını arttırdık. Beyinde bulunan nöroplastisiteyi geliştirdik ki vücut tekrardan unutmuş olduğu hareketleri yerine getirebilsin. Şu an hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık. Kendisi de memnun ailesi de memnun. Programımız halen devam ediyor. Tam istediğimiz seviyeye ulaştığımızda tedaviyi tamamlayacağız” diye konuştu.

Kent genelinde 10’larca hastaya ücretsiz olarak verilen evde fizyoterapi hizmeti vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ