‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir 11.10.2021 10:06:34 0
‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2021 10:06

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi, evde bakıma ihtiyaç duyan hasta ve engelli vatandaşlara şifa olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan fizyoterapi hizmetinde geri dönüşler olumlu sonuçlar veriyor. Geçtiğimiz yıl hemipleji hastalığına bağlı olarak yatalak hale gelen ve ‘yürüyemez’ denilen 75 yaşındaki İsa Yaşar, 3 aylık başarılı fizyoterapi tedavisiyle tekrardan yürümeye başladı. Başkasından yardım almadan günlük ihtiyaçlarını da karşılayabilen yaşlı adamın yakınları büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

“Babamızdan umudumuzu kesmiştik”

Babasının yerinden dahi kalkamadığını belirten Yüksel Yaşar, “Yaklaşık bir yıl önce babam yatalak hale geldi. Özel hastanelere dahi götürdüğümüzde bize yüzde 10’luk bir iyileşme sağlanabileceğini ifade ettiler. Bizler umudumuzu kesmiştik. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Babam günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Van Büyükşehir Belediyesine evde fizyoterapi için başvuruda bulunduk. Yaklaşık 3 aydır düzenli bir fizik tedavisi uygulandı. Babam şu anda tek başına yatağından kalkarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Hiç kimseden yardım almadan evin içinde gezebiliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Babamın tedavisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık”

Hasta yakınlarının evde fizik tedavi hizmetinden yararlanmak için Van Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını belirten Fizyoterapist Adnan Arvas, hastanın durumuna uygun bir tedavi programı uyguladıklarını söyledi. Hastanın kısa sürede fizik tedaviye cevap verdiğini anlatan Fizyoterapist Arvas, “Amcamız felçli bir hastamızdı. Tedaviye başladığımızda sol tarafındaki eklem açıklığı epey ilerlemişti. Günlük yaşam aktivitelerini yerine getiremiyordu. Tamamen yatağa bağımlıydı. Uyguladığımız program ile aileyi de bilinçlendirerek tedavi sürecimizi hızlandırdık. 3 aylık sıkı tedavi programımızın ardından şu an hastamız tek başına yataktan kalkıp ev içerisi ve ev dışarısında günlük ihtiyacını giderebilmektedir. Yaptığımız aktivelerle hastamızın kas kuvvetini ve eklem hareket açıklığını arttırdık. Beyinde bulunan nöroplastisiteyi geliştirdik ki vücut tekrardan unutmuş olduğu hareketleri yerine getirebilsin. Şu an hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık. Kendisi de memnun ailesi de memnun. Programımız halen devam ediyor. Tam istediğimiz seviyeye ulaştığımızda tedaviyi tamamlayacağız” diye konuştu.

Kent genelinde 10’larca hastaya ücretsiz olarak verilen evde fizyoterapi hizmeti vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ